Steg
1
Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål.
2
Bland sammen og sett skålen i kjøleskapet til du skal servere middagen.
3
Sett en rist midt i en tom stekeovn.
4
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
5
Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
6
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La purren stå å renne litt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
Du kan godt skylle det i to omganger.
7
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
8
Ha i halvparten av reinsdyrskavet, når margarinen slutter å bruse.
9
Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.
10
Ha det stekte resindyrskavet over på tallerkenen.
11
Ha margarin i pannen. Stek resten av reinsdyrskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter.
12
Ha reinsdyrskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.
13
Ha i purren og stek videre i 2 minutter.
14
Skru av platen.
Har du husket å skru av platen?
15
Krydre med salt og pepper.
16
Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie.
17
Varm i stekeovnen i 2 minutter. Husk å ta tiden!
Du kan også varme i mikro´n. Les på pakken hvordan du gjør det.
18
Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
19
Legg salaten i en skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med stekt reinsdyrskav og tyttebærrømme.
Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.