Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Skål
    Skål

Steg

1

Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål. 

Du trenger
lettrømme:
4 ss ,
tyttebærsyltetøy:
2 ss
Bland sammen og sett skålen i kjøleskapet til du skal servere middagen.

Steg

2

Bland sammen og sett skålen i kjøleskapet til du skal servere middagen. 

Sett en rist midt i en tom stekeovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

3

Sett en rist midt i en tom stekeovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

4

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme. 

Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

5

Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger
purre:
0,5 stk.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La purren stå å renne litt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

6

Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La purren stå å renne litt av seg mens du fortsetter med oppskriften. 

Du kan godt skylle det i to omganger.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i halvparten av reinsdyrskavet, når margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Ha i halvparten av reinsdyrskavet, når margarinen slutter å bruse. 

Du trenger
reinsdyrskav:
1 pk á 400 g
Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.

Ha det stekte resindyrskavet over på tallerkenen.

Steg

10

Ha det stekte resindyrskavet over på tallerkenen.

Ha margarin i pannen. Stek resten av reinsdyrskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Ha margarin i pannen. Stek resten av reinsdyrskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter. 

Ha reinsdyrskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.

Steg

12

Ha reinsdyrskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.

Ha i purren og stek videre i 2 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Ha i purren og stek videre i 2 minutter. 

Skru av platen.

Steg

14

Skru av platen.

Krydre med salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

15

Krydre med salt og pepper.

Du trenger
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie.
UTSTYR
  • Aluminiumsfolie
    Aluminiumsfolie

Steg

16

Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie.

Du trenger
stor fullkorntorilla:
4 stk.
Varm i stekeovnen i 2 minutter. Husk å ta tiden!
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

17

Varm i stekeovnen i 2 minutter. Husk å ta tiden!

Du kan også varme i mikro´n. Les på pakken hvordan du gjør det.

Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

18

Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene. 

Legg salaten i en skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med stekt reinsdyrskav og tyttebærrømme.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

19

Legg salaten i en skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med stekt reinsdyrskav og tyttebærrømme.

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pk

Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det.