Hummus er en puré laget av kikerter. Det er kjempegodt, enten som tilbehør til middagen, eller som dipp til grønnsaker eller brød. Sammen med tomater, litt salat og kylling i en wrap, blir dette en skikkelig digg middag, som du også kan lage etter skoletid, eller til kvelds.
Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.
Du trenger
Finn frem en food processor og ha i kikertene.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.
Ha i tahini og salt.
Sett i kontakten til food processoren.
Mål opp olje og ha i bollen.
Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.
Du kan også bruke en stavmikser.
Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.
Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i hummusen.
Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.
Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Sett skålen til side, mens du fortsetter med oppskiften. Vask gjerne food processoren med en gang.
Det er både viktig og morsomt! Maten skal jo smake godt, og da er det helt nødvendig å bruke smakssansen underveis.
Sett en rist midt i en tom stekeovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
Lag tomatsalsa: Skjær cherrytomat i fire og ha i en skål.
Ha i olje og bland sammen med skjeen.
Smak til med salt og pepper. Bland litt til og sett skålen til side, til du er ferdig med oppskiften.
Vask fjølen og kniven.
Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
Skjær kyllingfilet i to på langs og deretter i skiver på tvers. Vask deg godt på hendene når du er ferdig med å ta på kjøttet.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme.
Bruk stekespaden og løft halvparten av kyllingbitene over i pannen, når margarinen slutter å bruse. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
Ha de stekte kyllingbitene over i en bolle.
Sett stekepannen tilbake på platen og ha i margarin. Ha resten av kyllingbitene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
Når kyllingbitene er ferdige stekt, ha bitene i bollen tilbake i stekepannen. Trekk stekepannen vekk fra platen og skru av varmen.
Husk å skru av stekeplaten!
Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie.
Varm i stekeovnen i 2 minutter.
Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene.
Husk å skru av ovnen!
Legg salaten i en bolle eller skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med hummus, kylling og tomatsalsaen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.