Du kan starte med å forberede ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Steg

1

Du kan starte med å forberede ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Du trenger
fullkornris:
1 pk
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt. 

Du trenger
vann:
til koking ,
salt:
1 ts
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Klype
    Klype
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Mens risen koker kan du kutte grønnsaker. Skjær av den mengden brokkoli du trenger. Hvis den ikke er vasket fra før, må du gjøre det. Skjær brokkoli i små buketter. Ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

4

Mens risen koker kan du kutte grønnsaker. Skjær av den mengden brokkoli du trenger. Hvis den ikke er vasket fra før, må du gjøre det. Skjær brokkoli i små buketter. Ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.

Du trenger
brokkoli:
0,5 stk.
Bruk stilken også, ved å kutte den i tynne skiver (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete). Ha skivene i bollen.

Steg

5

Bruk stilken også, ved å kutte den i tynne skiver (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete). Ha skivene i bollen.

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern og ha det i en skål.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern
  • Teskje
    Teskje
  • Skål
    Skål

Steg

6

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern og ha det i en skål.

Du trenger
frisk ingefær:
2 cm
Skjær banan i skiver og ha i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

7

Skjær banan i skiver og ha i en skål.

Du trenger
banan:
2 stk.
Skjær vårløk i tynne skiver, og ha sammen med bananen.

Steg

8

Skjær vårløk i tynne skiver, og ha sammen med bananen.

Du trenger
vårløk:
1 stk.
Er risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Er risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.

Sett en wokpannen på platen og skru opp varmen til høy varme. Sett frem en tallerken som du kan ha stekt kjøtt over på (du skal steke i flere omganger). Ha i olje når pannen er varm.
UTSTYR
  • Wokpanne
    Wokpanne
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Dyp tallerken
    Dyp tallerken

Steg

10

Sett en wokpannen på platen og skru opp varmen til høy varme. Sett frem en tallerken som du kan ha stekt kjøtt over på (du skal steke i flere omganger). Ha i olje når pannen er varm. 

Du trenger
matolje:
2 ss
Ha i strimlet svinekjøtt. Det er best å steke det i flere omganger, så start med litt av kjøttet. Strek strimlene til de har en fin brunfarge på alle kanter. Dette tar ca. 2-3 minutter. Hvis det blir for varmt i pannen, må du skru ned litt.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

11

Ha i strimlet svinekjøtt. Det er best å steke det i flere omganger, så start med litt av kjøttet. Strek strimlene til de har en fin brunfarge på alle kanter. Dette tar ca. 2-3 minutter. Hvis det blir for varmt i pannen, må du skru ned litt.

Du trenger
renskåret svinekjøtt i strimler:
300 g
Ha strimlene over i en bolle og stek en ny omgang med kjøtt på samme måte. Fortsett til du har stekt alt. Hvis det blir tørt i pannen, kan du ha i litt mer olje.

Steg

12

Ha strimlene over i en bolle og stek en ny omgang med kjøtt på samme måte. Fortsett til du har stekt alt. Hvis det blir tørt i pannen, kan du ha i litt mer olje.

Ha i litt mer olje og stek brokkolien i wokpannen, i ca. 2 min.

Steg

13

Ha i litt mer olje og stek brokkolien i wokpannen, i ca. 2 min.

Du trenger
matolje:
1 ss
Ha kjøttet tilbake i pannen (få med all saften fra tallerkenen). Ha i ingefæren du har gjort klar, og chilisaus. Bland godt sammen.

Steg

14

Ha kjøttet tilbake i pannen (få med all saften fra tallerkenen). Ha i ingefæren du har gjort klar, og chilisaus. Bland godt sammen.

Du trenger
søt chilisaus:
3 ss
Ha i banan og nøtter. Vend det inn i wok blandingen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

15

Ha i banan og nøtter. Vend det inn i wok blandingen.

Du trenger
cashewnøtter:
0,5 dl
Skru av platen og trekk pannen til sides. Server woken sammen med ris.

Steg

16

Skru av platen og trekk pannen til sides. Server woken sammen med ris.