Har du smakt wok med banan før? Det er kjempegodt! Bananene skal bare vendes inn helt til slutt, slik at de ikke blir for myke. Hvis du vil kan du også smaksette denne retten med frisk chili og vårløk. Server med ris.
Du kan starte med å forberede ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
Du trenger
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Mens risen koker kan du kutte grønnsaker. Skjær av den mengden brokkoli du trenger. Hvis den ikke er vasket fra før, må du gjøre det. Skjær brokkoli i små buketter. Ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.
Bruk stilken også, ved å kutte den i tynne skiver (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete). Ha skivene i bollen.
Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern og ha det i en skål.
Skjær banan i skiver og ha i en skål.
Skjær vårløk i tynne skiver, og ha sammen med bananen.
Er risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
Sett en wokpannen på platen og skru opp varmen til høy varme. Sett frem en tallerken som du kan ha stekt kjøtt over på (du skal steke i flere omganger). Ha i olje når pannen er varm.
Ha i strimlet svinekjøtt. Det er best å steke det i flere omganger, så start med litt av kjøttet. Strek strimlene til de har en fin brunfarge på alle kanter. Dette tar ca. 2-3 minutter. Hvis det blir for varmt i pannen, må du skru ned litt.
Ha strimlene over i en bolle og stek en ny omgang med kjøtt på samme måte. Fortsett til du har stekt alt. Hvis det blir tørt i pannen, kan du ha i litt mer olje.
Ha i litt mer olje og stek brokkolien i wokpannen, i ca. 2 min.
Ha kjøttet tilbake i pannen (få med all saften fra tallerkenen). Ha i ingefæren du har gjort klar, og chilisaus. Bland godt sammen.
Ha i banan og nøtter. Vend det inn i wok blandingen.
Skru av platen og trekk pannen til sides. Server woken sammen med ris.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.