Steg
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Vask og skrell gulrot.
3
Sett et rivjern på en tallerken og rasp gulrot.
4
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løkbitene på en tallerken.
5
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg hvitløksbitene sammen med løken.
6
Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.
7
Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.
8
Skjær kålbladene i strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine.
9
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
10
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en stekespaden, slik at det ikke svir seg.
11
Ha i den strimlede kålen og stek videre til den er myk, ca. 3 minutter.
12
Ha i de revne gulrøttene og bland sammen.
13
Ha i soyasaus og søt chilisaus. Rør rundt med stekespaden, til alt er godt blandet.
14
Ha blandingen over i en bolle, eller en skål.
15
Ha margarin i pannen på nytt. Stekeplaten skal fortsatt være på middels varme.
16
Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
17
Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
18
Ha de stekte grønnsakene tilbake i stekpannen og bland godt.
19
Skru av platen og trekk pannen litt til siden.
Har du husket å skru av stekeplaten?
20
Vask skjærefjølen. Finn frem filodeigen og en liten skål eller bolle med vann. Legg et flak på fjølen.
Pakk resten godt inn i plast, og oppbevar i fryseren til du skal lage flere vårruller.
21
Ha et fuktig kjøkkenhåndkle over filodeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.
22
Fordel 1 ss av fyllet litt inn på flaket.
23
Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket.
24
Klem ned på sidene med fingrene dine. Brett de to hjørnene inn mot midten.
25
Bruk fingrene dine og "lim" eller pensele enden med vann.
26
Rull vårrullen tett sammen.
27
Legg vårrullen med skjøten (det vil si tuppen) ned på et stekebrett med bakepapir. Fyll resten av filoflakene på samme måte og legg dem på stekebrettet.
28
Pensle vårrullene med olje.
29
Sett stekeplaten med vårrullene midt i ovnen og la den stå i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
30
Finn frem en rist eller et gryteunderlag og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la vårrullene stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
31
Hell sursøt saus i en skål og server sammen med vårrullene til dypping.
Oppkuttet agurk eller litt salat smaker også godt til vårruller!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.