Steg
1
Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
2
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
3
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
Husk å skru av kokeplaten!
Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.
4
Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
5
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Vask fjølen med en kjøkkenklut, og tørk av kniven.
6
Klipp opp tomatboksene, og sett dem i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.
7
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
8
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
9
Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør runderveis.
10
Ha i hakket tomat.
11
Mål opp vann og ha det i kjelen.
12
Ha i buljongterninger.
13
Ha i sukker.
14
Sett kokeplaten på full varme.
15
Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter.
16
Ha i basilikum.
17
Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.
Har du husket å skru av platen?
18
Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.
19
Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.
20
Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.
Litt hakkede, friske urter, som basilikum eller timian, er også godt å ha i!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
21
Skrell eggene og del dem i to. Server tomatsuppen i skåler, med to halve egg i hver skål.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.