Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Du trenger
egg:
4 stk. ,
vann:
til koking
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

2

Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

3

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.

Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.

Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

4

Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Vask fjølen med en kjøkkenklut, og tørk av kniven.
UTSTYR
  • Klut
    Klut

Steg

5

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Vask fjølen med en kjøkkenklut, og tørk av kniven.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Klipp opp tomatboksene, og sett dem i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Saks
    Saks

Steg

6

Klipp opp tomatboksene, og sett dem i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.

Du trenger
hermetiske tomater:
2 bokser
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg. 

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør runderveis.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør runderveis.

Du trenger
tomatpuré:
4 ss
Ha i hakket tomat.

Steg

10

Ha i hakket tomat.

Mål opp vann og ha det i kjelen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

11

Mål opp vann og ha det i kjelen. 

Du trenger
vann:
8 dl
Ha i buljongterninger.

Steg

12

Ha i buljongterninger.

Du trenger
grønnsaks- eller hønsebuljongterning:
2 stk.
Ha i sukker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

13

Ha i sukker.

Du trenger
sukker:
1 ss
Sett kokeplaten på full varme.

Steg

14

Sett kokeplaten på full varme.

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter.

Ha i basilikum.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

16

Ha i basilikum.

Du trenger
tørket basilikum:
2 ts
Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

17

Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen. 

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Stavmikser
    Stavmikser

Steg

18

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.

Steg

19

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn. 

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

20

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du trenger
kvernet pepper:
smak til med litt

Litt hakkede, friske urter, som basilikum eller timian, er også godt å ha i!

Skrell eggene og del dem i to. Server tomatsuppen i skåler, med to halve egg i hver skål.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

21

Skrell eggene og del dem i to. Server tomatsuppen i skåler, med to halve egg i hver skål.