Denne thaigryten har eksotiske smaker av kokos og karripasta. Hvis du vil at gryten skal være litt sterkere eller mildere, kan du smake deg frem og justere mengden karripasta.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
Du trenger
Ta skallet av hvitløk og skjær i skiver eller små biter. Legg sammen med løken.
Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene.
Del hver gulrot i to. Skjær de så på langs og til slutt i staver. Legg gjerne stavene på en tallerken eller i en bolle.
Skyll babymais og del i to på langs. Legg de sammen med gulroten.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en bolle eller på en tallerken.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i olje når pannen er varm.
Ha i strimlet svinekjøtt.
Hvis det blir trangt i stekepannen, kan du steke kjøttet i flere omganger.
Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir for vamt i pannen, må du skru ned litt. Når kjøttet er ferdig kan du trekke stekepannen til siden på en kald plate.
Sett en gryte på den varme platen. Ha olje i gryten.
Ha løk og hvitløk i gryten. Stek løken til den er blitt blank. Dette tar bare et par minutter.
Ha i karripastaen og stek videre i 1-2 minutter. Rør godt slik at det ikke svir seg. Hvis det blir for varmt i kjelen, må du skru ned varmen.
Ha i vann og kokosmelk.
La det koke opp (til det bobler) og skru ned varmen til middels. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Ha salt i vannet.
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Ha gulrot og mais i gryta.
Ha paprika i gryta.
Ha det stekte kjøttet i gryta. Rør godt.
Smak til med soyasaus.
Smak på thaigryta. Nå kan du justere smakene, etter det du liker. Du kan for eksempel ha i litt mer soyasaus eller rød karripasta. Hvis du vil kan du også smake den til med litt limesaft.
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
Husk å skru av begge platene!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.