Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern
  • Tallerken
    Tallerken
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede laksen, slik at det får stå å trekke
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede laksen, slik at det får stå å trekke

Du trenger
salt:
0,25 ts
Mål opp tandoorikrydder og ha på en tallerken.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Mål opp tandoorikrydder og ha på en tallerken.

Du trenger
tandoorikrydder:
1 ss
Ha bakepapir på et stekebrett og finn frem laksefiletene. Dypp toppen av laksefiletene i krydderet og legg over på stekebrettet med kryddersiden opp.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

5

Ha bakepapir på et stekebrett og finn frem laksefiletene. Dypp toppen av laksefiletene i krydderet og legg over på stekebrettet med kryddersiden opp.

Du trenger
laksefilet:
4 stk.
Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.

Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøelskapet.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøelskapet.

Du trenger
crème fraîche orginal, 35 %:
2 dl ,
salt:
0,25 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.

Mens laksen er i ovnen kan du lage couscousen. Mål opp vann og hell det i en kjele.
UTSTYR
  • Kjele med lokk
    Kjele med lokk
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

9

Mens laksen er i ovnen kan du lage couscousen. Mål opp vann og hell det i en kjele.

Du trenger
vann:
4 dl
Ha buljong og olje i kjelen, og skru kokeplaten på fullt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Ha buljong og olje i kjelen, og skru kokeplaten på fullt.

Du trenger
grønnsakbuljong (terning):
0,5 stk. ,
matolje:
1 ss
Mål opp mengden couscous du trenger. Trekk kjelen med vann vekk fra den varme platen når vannet koker, og hell i couscousen.

Steg

11

Mål opp mengden couscous du trenger. Trekk kjelen med vann vekk fra den varme platen når vannet koker, og hell i couscousen.  

Du trenger
couscous:
4 dl
Rør litt rundt med en sleiv og sett på lokk. La couscousen stå i 5 minutter, eller til all væsken er borte, da er den klar.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Rør litt rundt med en sleiv og sett på lokk. La couscousen stå i 5 minutter, eller til all væsken er borte, da er den klar. 

Har du ikke lokk kan du dekke til kjelen med plastfolie.

Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

13

Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. 

Rør litt i couscousen før du legger den på en tallerken, sammen med laksen. Server med aurkdressingen.

Steg

14

Rør litt i couscousen før du legger den på en tallerken, sammen med laksen. Server med aurkdressingen.

Du kan også ha i litt revet sitronskall, sitronsaft eller litt hakkede urter i couscousen.