Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker. Server tandoorilaksen med couscous og en frisk agurkdressing - en knallgod hverdagsrett! Du kan også ha i litt revet sitronskall, sitronsaft eller litt hakkede urter i couscousen.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.
Du trenger
Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede laksen, slik at det får stå å trekke
Mål opp tandoorikrydder og ha på en tallerken.
Ha bakepapir på et stekebrett og finn frem laksefiletene. Dypp toppen av laksefiletene i krydderet og legg over på stekebrettet med kryddersiden opp.
Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.
Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøelskapet.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Mens laksen er i ovnen kan du lage couscousen. Mål opp vann og hell det i en kjele.
Ha buljong og olje i kjelen, og skru kokeplaten på fullt.
Mål opp mengden couscous du trenger. Trekk kjelen med vann vekk fra den varme platen når vannet koker, og hell i couscousen.
Husk å skru av platen!
Rør litt rundt med en sleiv og sett på lokk. La couscousen stå i 5 minutter, eller til all væsken er borte, da er den klar.
Har du ikke lokk kan du dekke til kjelen med plastfolie.
Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen.
Husk å skru av ovnen!
Rør litt i couscousen før du legger den på en tallerken, sammen med laksen. Server med aurkdressingen.
Du kan også ha i litt revet sitronskall, sitronsaft eller litt hakkede urter i couscousen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.