Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Bland olje, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
3
Vask potetene.
4
Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.
5
Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer.
6
Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Legg dem med skallsiden ned mot papiret.
7
Sett brettet med potetbåter inn i stekeovnen. Stek dem i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.
Husk å ta tiden!
8
Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
9
Krydre biffene med salt og pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
10
Sett en stekespanne på platen og skru på sterk varme. Ha i margarin.
Ta fatet med de krydrede svinebiffene ut, og gå til steg 16.
11
Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Skyv pannen til siden når de er ferdige, og skru av stekeplaten.
Har du husket å skru av platen?
12
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget.
Husk å skru av ovnen!
13
Sett en kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål, eller et målebeger, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Du kan også grille maiskolbene. Legg dem på grillen sammen med kjøttet og snu dem mange ganger med en klype. Når de har fått en fin, gyllen farge er de ferdige.
14
Når vannet koker, sett platen på middels varme, slik at det ikke koker over. Bruk en hullsleiv, eller en pastasleiv, og legg forsiktig maisen ned i kjelen. Kok i 3 minutter.
15
Bruk hullsleiven og ta maisen ut av kjelen. Legg dem gjerne over i en ildfast form for servering. Server svinebiffen med båtpoteter, kokt mais, rømme og salsa.
Husk å skru av kokeplaten!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Grille? Få hjelp av en voksen til å tenne grillen, og be den voksne stå ved siden av deg om du er usikker på grillingen. Legg svinebiffene på den varme grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Snu dem med en klype. Grill gjerne maiskolbene også. Anrett svinebiffene på et fat med båtpoteter, mais, tacosaus og rømme når de er ferdig grillet.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.