Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Les på pakken hvor lang tid ciabattaene skal steke. Hvis det er skrevet en annen temperatur på pakken, kan du også justere varmen i stekeovnen etter dette.

Steg

2

Les på pakken hvor lang tid ciabattaene skal steke. Hvis det er skrevet en annen temperatur på pakken, kan du også justere varmen i stekeovnen etter dette.

Du trenger
ciabattabrød:
4 stk.
Legg ciabattaene på en rist og sett dem inn midt i ovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

3

Legg ciabattaene på en rist og sett dem inn midt i ovnen.

Du kan også bruke grove ciabattaer, eller - rundstykker. Det er også veldig godt!

Bruk grytekluter og ta risten med ciabattaene ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

4

Bruk grytekluter og ta risten med ciabattaene ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling. 

Lag råkostsalaten. Skyll og skrell gulrot. Vask eple.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

5

Lag råkostsalaten. Skyll og skrell gulrot. Vask eple.

Du trenger
gulrot:
1 stk. ,
eple:
1 stk.
Riv gulot og eple. Ha raspet i en skål eller bolle.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Rivjern
    Rivjern
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Riv gulot og eple. Ha raspet i en skål eller bolle.

Ha i rosiner.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

7

Ha i rosiner.

Du trenger
rosiner:
1 dl
Ha i eplejuice, bland litt sammen, og la den stå for å trekke smak til dere skal spise.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Ha i eplejuice, bland litt sammen, og la den stå for å trekke smak til dere skal spise.

Du trenger
eplejuice:
2 ss
Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

9

Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.

Du trenger
ytrefilet av svin i skiver (svinefilet):
4 stk.
Krydre dem med salt og pepper.

Steg

10

Krydre dem med salt og pepper.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme.

Du trenger
margarin:
1 ss
Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Det kan være lurt å bruke en klype til å legge de i stekepannen, og til å snu dem.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

12

Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Det kan være lurt å bruke en klype til å legge de i stekepannen, og til å snu dem.

Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken eller et serveringsfat når de er ferdige.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

13

Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken eller et serveringsfat når de er ferdige.

Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del ciabattaene i to. Server ciabattaene med svinebiff, råkostsalaten og en klatt med rømme.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

14

Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del ciabattaene i to. Server ciabattaene med svinebiff, råkostsalaten og en klatt med rømme. 

Du trenger
lettrømme:
4 ss