Steg
1
Skyll og skrell gulrot.
Paprika, finstrimlet kål eller sukkererter smaker også kjempegodt!
2
Skjær vekk toppen. Skjær gulrot i to og deretter de to delene på langs.
3
Skjær i små biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
4
Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter, og ha bitene i bollen med gulrot.
5
Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.
6
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.
7
Knekk egg i en kopp, slik at det er klart til etterpå. Visp eggene litt sammen med en gaffel.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
8
Mål opp erter, slik at det er klart til etterpå.
9
Gjør klar risen.
10
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
11
Ha i løk og hvitløk, når margarinen slutter å bruse. La det steke i ett minutt. Rør med en stekespade underveis.
12
Ha risen i pannen.
Stek heller blandingen i to omganger, hvis det blir trangt eller du lager mer enn 4 porsjoner.
13
Stek i ca. 2 minutter. Rør med stekespaden underveis.
14
Ha i gulrot, vårløk og erter. Stek videre i 2 minutter. Rør hele tiden.
15
Lag et hull i midten av risblandingen, ved bruk av stekespaden.
16
Ha egg i hullet.
17
Rør godt mens egget stivner. Dette tar ca. 1 minutt.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
18
Ha i soyasaus og rør litt med stekespaden, slik at alt blander seg. Nå kan du rope at maten er klar!
Husk å skru av platen!
Du kan også ha i 1 ss fiskesaus.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.