Stekt ris er en super middagsrett, som er en fin måte å bruke opp gårsdagens ris-rester. Husk at det er viktig at risen er raskt avkjølt, og pakke det godt inn, før den ble satt i kjøleskapet. Du kan bruke akkurat den typen ris du har rester av, og hvis du har litt mer eller mindre enn det som står i oppskriften, så gjør ikke det noe. Hvis du ikke har ferdigkokt ris, kan du koke opp ris (les bak på pakken hvordan du gjør det). Vi har brukt gulrot, erter, løk og vårløk, men du kan bruke andre grønnsaker som paprika, finstrimlet kål, sukkererter eller litt frossen grønnsaksblanding.
Skyll og skrell gulrot.
Du trenger
Paprika, finstrimlet kål eller sukkererter smaker også kjempegodt!
Skjær vekk toppen. Skjær gulrot i to og deretter de to delene på langs.
Skjær i små biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter, og ha bitene i bollen med gulrot.
Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.
Knekk egg i en kopp, slik at det er klart til etterpå. Visp eggene litt sammen med en gaffel.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp erter, slik at det er klart til etterpå.
Gjør klar risen.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
Ha i løk og hvitløk, når margarinen slutter å bruse. La det steke i ett minutt. Rør med en stekespade underveis.
Ha risen i pannen.
Stek heller blandingen i to omganger, hvis det blir trangt eller du lager mer enn 4 porsjoner.
Stek i ca. 2 minutter. Rør med stekespaden underveis.
Ha i gulrot, vårløk og erter. Stek videre i 2 minutter. Rør hele tiden.
Lag et hull i midten av risblandingen, ved bruk av stekespaden.
Ha egg i hullet.
Rør godt mens egget stivner. Dette tar ca. 1 minutt.
Ha i soyasaus og rør litt med stekespaden, slik at alt blander seg. Nå kan du rope at maten er klar!
Du kan også ha i 1 ss fiskesaus.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.