Hopp til hovedinnhold

Stekt ris

Stekt ris er en super middagsrett, som er en fin måte å bruke opp gårsdagens ris-rester. Husk at det er viktig at risen er raskt avkjølt, og pakke det godt inn, før den ble satt i kjøleskapet. Du kan bruke akkurat den typen ris du har rester av, og hvis du har litt mer eller mindre enn det som står i oppskriften, så gjør ikke det noe. Hvis du ikke har ferdigkokt ris, kan du koke opp ris (les bak på pakken hvordan du gjør det). Vi har brukt gulrot, erter, løk og vårløk, men du kan bruke andre grønnsaker som paprika, finstrimlet kål, sukkererter eller litt frossen grønnsaksblanding.

vanskelighet middels
steke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • gulrot 1 stk.  
  • vårløk 3 stk.  
  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 1 båt  
  • egg 2 stk.  
  • frosne erter 1 dl  
  • kokt ris 5 dl  
  • margarin 2 ss  
  • soyasaus 2 ss  

Utstyr

  • Skreller
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Skål
  • Skål
  • Gaffel
  • Kopp
  • Målebeger
  • Målebeger
  • Stekepanne
  • Spiseskje
  • Stoppeklokke
  • Stekespade

Liste over oppskrifter

  • Har du andre grønnsaker hjemme?

    Paprika, finstrimlet kål eller sukkererter smaker også kjempegodt!

  • Eggeskall i bollen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Blir det trangt i pannen?

    Stek heller blandingen i to omganger, hvis det blir trangt eller du lager mer enn 4 porsjoner.

  • Lyst på mer smak?

    Du kan også ha i 1 ss fiskesaus.

    Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!