Steg
1
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
2
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
3
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
4
Hell pastasaus over den stekte karbonadedeigen og bland godt med stekespaden. Skru ned varmen til det laveste og trekk pannen litt til siden.
5
Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
6
Ha salt i vannet.
7
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.
8
Vei opp den mengden spagetti du trenger.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.
9
Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
10
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Har du husket å skru av platen?
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
11
Fordel pasta i dype tallerkener med en pastasleiv.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
Skru av stekeplaten. Ha kjøttsaus over pastaen.
Riv parmesan eller en annen ost du liker over før du spiser.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.