Sett en rist midt inn i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt inn i en tom ovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Fyll en stor kjele halvfull med vann.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

3

Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

4

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.

Du trenger
potet:
10 stk.

Du kan godt dele potetene i to eller fire biter, da går det litt fortere å koke dem.

Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter.

Mens potetene koker kan du sette i gang med pølsene. Tre pølsene på spyd.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

6

Mens potetene koker kan du sette i gang med pølsene. Tre pølsene på spyd.

Du trenger
sosisser:
24 stk.

Du trenger 1 grillspyd per porsjon.

Skjær et par snitt i pølsene med en liten kniv. Dette gjør vi for at de ikke skal sprekke når vi tar dem i ovnen.
UTSTYR
  • Grønnsakskniv
    Grønnsakskniv

Steg

7

Skjær et par snitt i pølsene med en liten kniv. Dette gjør vi for at de ikke skal sprekke når vi tar dem i ovnen.

Mål opp erter og ha dem over i en ildfast form.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

8

Mål opp erter og ha dem over i en ildfast form.

Du trenger
frosne erter:
4 dl
Legg pølse-spydene over ertene i formen.

Steg

9

Legg pølse-spydene over ertene i formen.

Sett formen inn midt i stekeovnen og stek i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Sett formen inn midt i stekeovnen og stek i 20 minutter.

Når potetene har kokt i 20 minutter: sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

11

Når potetene har kokt i 20 minutter: sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige.

Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle.
UTSTYR
  • Pastasleiv
    Pastasleiv
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

12

Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle.

Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.

Steg

13

Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.

Ha smør i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut smør med margarin.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Ha smør i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut smør med margarin.

Du trenger
smør:
1 ss
Ha i salt og pepper. Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en

Steg

15

Ha i salt og pepper.

Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en "klype".

Du trenger
salt:
1 klype ,
pepper:
1 klype

Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en "klype".

Mål opp melk og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

16

Mål opp melk og ha i kjelen.

Du trenger
lettmelk:
2,5 dl
Bruk en potetmoser til å mose potetene. Nå er potetmosen klar. Hvordan går det med pølseformen?
UTSTYR
  • Potetmoser
    Potetmoser

Steg

17

Bruk en potetmoser til å mose potetene. Nå er potetmosen klar. Hvordan går det med pølseformen?

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Fordel så potetmos, erter og sosisser på tallerkener og rop at maten er klar!
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

18

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Fordel så potetmos, erter og sosisser på tallerkener og rop at maten er klar!