Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger
purre:
1 stk.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

3

Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften. 

Du kan godt skylle det i to omganger.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

4

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i purren når margarinen slutter å bruse.

Steg

5

Ha i purren når margarinen slutter å bruse.

Stek purren til den har blitt helt myk og blank. Dette tar ca. 3 minutter.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

6

Stek purren til den har blitt helt myk og blank. Dette tar ca. 3 minutter.

Skru av platen og skyv stekepannen til side.

Steg

7

Skru av platen og skyv stekepannen til side.

Vask skjærebrettet og kokkekniven. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
UTSTYR
  • Oppvaskbørste
    Oppvaskbørste
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

8

Vask skjærebrettet og kokkekniven. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.

Skjær skinke i strimler og så i biter. Ha bitene over i stekepannen med purre.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

9

Skjær skinke i strimler og så i biter. Ha bitene over i stekepannen med purre. 

Du trenger
kokt skinke:
1 pk
Bruk en spiseskje eller en gaffel, og ha i fetaost.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Bruk en spiseskje eller en gaffel, og ha i fetaost. 

Du trenger
marinert fetaost:
3 ss
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha dem over i stekepannen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

11

Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha dem over i stekepannen. 

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland alt godt med stekespaden.

Steg

12

Bland alt godt med stekespaden.

Finn frem et stekebrett og rull ut paideigen.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

13

Finn frem et stekebrett og rull ut paideigen. 

Du trenger
ferdig paideig:
1 stk.
Hell purreblandingen midt på paideigen.

Steg

14

Hell purreblandingen midt på paideigen.

Trykk den litt utover så den blir jevn.

Steg

15

Trykk den litt utover så den blir jevn. 

Brett kantene på deigen opp rundt fyllet som en kant.

Steg

16

Brett kantene på deigen opp rundt fyllet som en kant. 

Dryss over revet ost.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

17

Dryss over revet ost.

Du trenger
revet ost:
2 ss

Legg noen osteskiver på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 35 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

18

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 35 minutter. 

Vask agurk. Skjær av den mengden agurk du trenger og del agurkbiten i to. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

19

Vask agurk. Skjær av den mengden agurk du trenger og del agurkbiten i to. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Del hver del i to og skjær i staver, slik som på bildet. Sett frem agurken på bordet slik at gjestene kan forsyne seg når dere spiser. Bruk gjerne en skål eller tallerken.

Steg

20

Del hver del i to og skjær i staver, slik som på bildet. Sett frem agurken på bordet slik at gjestene kan forsyne seg når dere spiser. Bruk gjerne en skål eller tallerken.

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

21

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.