Torsk er kjempegodt å steke i ovnen i små pakker laget av bakepapir. Ved å steke fisken med eple, rosiner og nøtter får du en spennede smaksvariant. Kokte poteter blir også supert ved siden av. Det går også an å lage denne retten med laks eller annen fisk.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Fyll en stor kjele halvfull med vann.
Du trenger
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
Før du koker potetene kan du gjøre klar noe av fyllet til skattekistene. Skyll eple. Bruk en epledeler og del i båter. Hvis du vil, kan du skjære båtene i mindre biter. Legg gjerne eplene i en skål.
Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.
Mål opp hasselnøtter og hakk i grove biter. Nøttebitene kan også legges i en skål. Pass på fingrene dine.
Mål opp rosiner.
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem torsk og et ark med bakepapir. Skal du lage til fire, trenger du fire ark. Du kan fylle et ark av gangen.
Legg et fiskestykke i bunnen. Legg så på eple, nøtter og rosiner. Husk at du må fordele fyllet mellom pakkene.
Ha en teskje smør eller margarin i hver pakke.
Fordel mengden salt og pepper mellom pakkene.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang
Brett sammen pakkene. Du kan starte med å brette sidene inn på langs, slik som på bildet.
Vri så sammen endene, slik at de blir tette.
Når du er ferdig med alle pakkene, kan du legge dem på et stekebrett.
Sett stekebrettet inn i ovnen og la pakkene stå i 15 minutter.
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Sett stoppeklokken på 5 minutter til og sjekk på nytt.
Når potetene er ferdige kan du skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller på et serveringsfat.
Husk å skru av platen!
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pakkene stå på benken i 2 minutter før du serverer dem. Server skatteskistene med kokte poteter.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.