Steg
1
Skjær topp og bunn av mangoen.
Det kan du også bruke, men da kan du droppe isbitene.
2
Plasser mangoen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å la kniven gli langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla.
3
Hold mangoen stødig med en gaffel, mens du skjærer av mangokjøttet, bit etter bit.
4
Skjær så mangobitene i mindre terninger, og legg i en bolle.
5
Vask fjøla og kniven, slik at de er rene. Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den.
Det er fordi den vokser på trær. Men fordi den ikke er søt eller inneholder fruktsyre så er det mange som kaller den for en grønnsak.
6
Del avokadoen i to slik: hold den ene hånden på avokadoen mens du bruker kniven og skjærer et snitt langs den ene siden av avokadoen. Vri den så rundt og skjær et snitt langs den andre siden.
Det er et lurt triks for å holde avokadoen på plass.
7
Hold avokadoen med begge hender og vri, slik at de to delene løsner fra hverandre og du ender opp med to deler.
8
Bruk en spiseskje og fjern steinen.
9
Bruk spiseskjeen og grav ut avokadokjøttet.
10
Skjær så avokadokjøttet i små biter og ha over i bollen sammen med mangoen.
11
Del limen i to. Del den mengden du trenger videre i båter.
12
Press limesaften over mangoen og avokadoen.
Stikk den litt med en gaffel, da blir det lettere å klemme ut saften.
13
Hakk koriander fint og ha det over i bollen. Bland alt forsiktig sammen med en skje, og sett bollen til siden eller i kjøleskapet til du er ferdig med resten av maten. Hvis du vil, kan du smake til med litt salt og pepper.
14
Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
15
Ha salt i vannet.
16
Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
17
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Har du husket å ta tiden?
Bruk det du har og les på pakken hvordan risen du har skal kokes.
18
Legg fisken på en ren skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og skjær fisken i tynne skiver litt på skrå.
19
Legg lakseskivene på en tallerken.
20
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når den er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer dem, og du kan gjerne legge risen over i en fin skål.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
21
Ha soyasaus i en liten skål, som alle kan forsyne seg av. Server risen med sashimien, mangosalaten og soyasausen.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.