Steg
1
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en bolle.
2
Skjær lammekjøtt i terninger (ca. 3x3 cm), og legg terningene over på en tallerken.
3
Finn frem en stekepanne og sett den på en stekeplate. Skru stekeplaten på høy varme, og ha i margarin eller smør når panna er varm. Sett frem en gryte i nærheten.
4
Ha i lammekjøttet, når margarinen slutter å bruse. Lager du til fire porsjoner, kan du steke kjøttet i to eller tre omganger. Stek terningene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir veldig varmt i panna, kan du skru ned varmen litt.
Blir det trangt i panna, er det lurt å steke kjøttet i flere omganger.
5
Løft de stekte terningene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen. Stek resten av kjøttet på samme måten.
6
Ha i litt mer margarin eller smør i panna, og stek løken til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.
7
Ha løken i kjelen sammen med kjøttet. Sett stekepannen til vask, og trekk gryta over på den varme stekeplaten.
8
Ha hakket tomat og karripasta i kjelen.
Karripasta er en blanding av forskjellige kryddersorter og olje. Du får kjøpt den i forskjellige varianter.
9
Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å koke risen.
10
Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
11
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.
12
Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
13
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer maten.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Rør inn kokos og sukker i gryten og skru av platen. Server gryten med risen og gjerne litt frisk koriander.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.