Sett en stor kjele på kokeplaten. Mål opp grøtris og vann, og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

1

Sett en stor kjele på kokeplaten. Mål opp grøtris og vann, og ha i kjelen.

Du trenger
grøtris:
2 dl ,
vann:
4 dl
Skru platen på full varme. Rør litt rundt.

Steg

2

Skru platen på full varme. Rør litt rundt.

Når det koker (bobler), kan du skru platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter, til vannet nesten er helt kokt inn i risen (slik at det ser ut som en tynn grøt). Rør underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Når det koker (bobler), kan du skru platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter, til vannet nesten er helt kokt inn i risen (slik at det ser ut som en tynn grøt). Rør underveis.

Mål opp melk og ha i gryta. Skru varmen på fullt igjen, slik at det koker opp. Nå må du følge godt med, slik at det ikke koker over. Når det begynner å boble litt, kan du skru platen ned til det laveste.

Steg

4

Mål opp melk og ha i gryta. Skru varmen på fullt igjen, slik at det koker opp. Nå må du følge godt med, slik at det ikke koker over. Når det begynner å boble litt, kan du skru platen ned til det laveste.

Du trenger
melk:
1 l
La det stå på svak varme i ca. 1 time, eller til grøten har blitt fin og tykk. Hold deg i nærheten og rør av og til i gryta, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

La det stå på svak varme i ca. 1 time, eller til grøten har blitt fin og tykk. Hold deg i nærheten og rør av og til i gryta, slik at det ikke svir seg.

Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid.

Når grøten er fin og tykk (slik som på bildet), kan du smake til med litt salt hvis du vil. Server grøten med sukker, kanel og en klatt med smør.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Når grøten er fin og tykk (slik som på bildet), kan du smake til med litt salt hvis du vil. Server grøten med sukker, kanel og en klatt med smør. 

Du trenger
salt:
1 ts ,
sukker:
til servering ,
malt kanel:
til servering ,
smør:
til servering