Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes også ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Får du rester av grøten kan du lager rislapper.
Sett en stor kjele på kokeplaten. Mål opp grøtris og vann, og ha i kjelen.
Du trenger
Skru platen på full varme. Rør litt rundt.
Når det koker (bobler), kan du skru platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter, til vannet nesten er helt kokt inn i risen (slik at det ser ut som en tynn grøt). Rør underveis.
Mål opp melk og ha i gryta. Skru varmen på fullt igjen, slik at det koker opp. Nå må du følge godt med, slik at det ikke koker over. Når det begynner å boble litt, kan du skru platen ned til det laveste.
La det stå på svak varme i ca. 1 time, eller til grøten har blitt fin og tykk. Hold deg i nærheten og rør av og til i gryta, slik at det ikke svir seg.
Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid.
Når grøten er fin og tykk (slik som på bildet), kan du smake til med litt salt hvis du vil. Server grøten med sukker, kanel og en klatt med smør.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.