Her viser vi deg hvordan du lager en pizzadeig fra bunnen av. Pizza kan lages med masse forskjellig fyll, f.eks. pizzasaus, ost, skinke, tomater, mais og løk. Når du har deigen, er det bare fantasien som stopper deg. Hva med å lage pizza med hjemmelagede kjøttboller, pizzapirog eller pizzasnurrer? Du kan også bruke deigen i de andre oppskriftene våre, der man bruker ferdig pizzadeig.
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen.
Mål opp hvetemel og ha i bollen.
Du trenger
Hvis du har lyst til å lage en grov pizzadeig, kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt fint mel.
Mål opp gjær og ha i bollen.
Mål opp salt og ha i bakebollen. Rør gjerne litt rundt med teskjeen i den tørre blandingen, slik at alt blander seg godt.
Mål opp lunkent vann og ha i bollen.
Lunkent vann er litt varmere enn kroppstemperaturen din. Kjenn på vannet med fingertuppen din, eller ta et par dråper på håndleddet ditt.
Mål opp olje og ha det i bakebollen.
Nå er det klart for å begynne med eltingen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 4 minutter.
Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.
Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene i bollen.
La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter på et lunt sted. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet. Deigen skal heve slik at den blir ca. dobbelt så stor.
Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.
Hell deigen ut av bollen og ned på en stekeplate med bakepapir. Bruk deigskraperen, slik at du får skrapt ut all deigen.
Ha olje på deigen.
Bruk hendene og klem deigen utover. Deigen skal være nesten like stor som et stekebrett. Hvis det er klissete, kan du ta litt mer olje på hendene. Fyll deigen med det du vil! Pizzaen kan stekes på 225 °C i 20-25 minutter.
Riv av små biter fra kantene å tette hullene.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.