Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
3
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.
4
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
5
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
6
Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.
7
Klipp opp tomatboksen.
En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.
8
Ha hakket tomat i kjelen.
9
Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.
10
Ha i sukker.
11
Sett kokeplaten på full varme.
12
Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.
Husk å ta tiden!
13
Skru av platen og sett kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
14
La tomatsausen hvile i 10 minutter før du blander inn tunfisk og ost.
15
Rull ut pizzadeigen på et stekebrett. Smør fyllet utover pizzabunnen.
16
Dryss over litt ost.
17
Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 25 minutter, til pizzaen er gyllen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
18
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Strø gjerne over litt frisk basilikum ved serveringen.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.