Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg. 

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.

Du trenger
tomatpuré:
2 ss
Klipp opp tomatboksen.
UTSTYR
  • Saks
    Saks

Steg

7

Klipp opp tomatboksen.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks

En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

Ha hakket tomat i kjelen.

Steg

8

Ha hakket tomat i kjelen.

Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.

Du trenger
kvernet pepper:
0,5 ts ,
salt:
1 ts ,
tørket basilikum:
1 ts
Ha i sukker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Ha i sukker.

Du trenger
sukker:
1 ss
Sett kokeplaten på full varme.

Steg

11

Sett kokeplaten på full varme. 

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.

Skru av platen og sett kjelen til siden.

Steg

13

Skru av platen og sett kjelen til siden. 

La tomatsausen hvile i 10 minutter før du blander inn tunfisk og ost.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

14

La tomatsausen hvile i 10 minutter før du blander inn tunfisk og ost. 

Du trenger
hermetisk tunfisk i vann:
1 boks ,
revet ost:
3 dl

En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

Rull ut pizzadeigen på et stekebrett. Smør fyllet utover pizzabunnen.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

15

Rull ut pizzadeigen på et stekebrett. Smør fyllet utover pizzabunnen.

Du trenger
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1 stk.
Dryss over litt ost.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

16

Dryss over litt ost. 

Du trenger
revet ost:
2 ss
Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 25 minutter, til pizzaen er gyllen.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

17

Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 25 minutter, til pizzaen er gyllen.

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Strø gjerne over litt frisk basilikum ved serveringen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

18

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Strø gjerne over litt frisk basilikum ved serveringen. 

Du trenger
frisk basilikum:
til servering