Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
3
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.
4
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
5
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
6
Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.
7
Klipp opp tomatboksen.
En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.
8
Ha hakket tomat i kjelen.
9
Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.
10
Ha i sukker.
11
Sett kokeplaten på full varme.
12
Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.
Husk å ta tiden!
13
Skru av platen og sett kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
14
Ha karbonadedeig i en bolle.
I stedet for karbonadedeig kan du gjerne bruke vanlig kjøttdeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
15
Ha i salt og bland godt med en sleiv til karbonadedeigen er seig.
16
Ha i potetmel, pepper og oregano.
17
Knekk egg i en kopp og ha det i nærheten.
18
Vask hendene dine godt. Bruk hendene og bland godt, til deigen har blitt til en seig blanding. Her er det lov å grise litt og ha det gøy!
19
Ha i egget.
20
Bland videre med hendene, til alt er blitt til en fast blanding igjen. Vask hendene dine igjen, før du fortsetter med oppskriften.
21
Ta en teskje med kjøttbolleblandingen i hånden. Rull små kjøttboller og legg bollene på en tallerken eller en ren fjøl.
22
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
23
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål.
24
Rull ut pizzadeigen på et stekebrett.
25
Ha på pizzasausen som du har laget. Bruk en spiseskje og smør sausen utover hele pizzadeigen.
26
Ha paprikabitene på pizzaen.
27
Mål opp ost, og dryss den på pizzaen.
28
Legg på kjøttbollene som du har laget.
29
Dryss over oregano.
30
Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
31
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Bruk gjerne en saks, eller et pizzahjul til å dele opp pizzaen.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.