Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg. 

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis slik at det ikke svir seg.

Du trenger
tomatpuré:
2 ss
Klipp opp tomatboksen.
UTSTYR
  • Saks
    Saks

Steg

7

Klipp opp tomatboksen.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks

En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

Ha hakket tomat i kjelen.

Steg

8

Ha hakket tomat i kjelen.

Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Ha pepper, salt og tørket basilikum i kjelen.

Du trenger
kvernet pepper:
0,5 ts ,
salt:
1 ts ,
tørket basilikum:
1 ts
Ha i sukker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Ha i sukker.

Du trenger
sukker:
1 ss
Sett kokeplaten på full varme.

Steg

11

Sett kokeplaten på full varme. 

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter. Rør underveis.

Skru av platen og sett kjelen til siden.

Steg

13

Skru av platen og sett kjelen til siden. 

Ha karbonadedeig i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

14

Ha karbonadedeig i en bolle.

Du trenger
karbonadedeig:
400 g

I stedet for karbonadedeig kan du gjerne bruke vanlig kjøttdeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Ha i salt og bland godt med en sleiv til karbonadedeigen er seig.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Teskje
    Teskje

Steg

15

Ha i salt og bland godt med en sleiv til karbonadedeigen er seig. 

Du trenger
salt:
1 ts
Ha i potetmel, pepper og oregano.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

16

Ha i potetmel, pepper og oregano.

Du trenger
potetmel:
1 ss ,
kvernet pepper:
0,5 ts ,
tørket oregano:
1 ss
Knekk egg i en kopp og ha det i nærheten.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

17

Knekk egg i en kopp og ha det i nærheten.

Du trenger
egg:
1 stk.
Vask hendene dine godt. Bruk hendene og bland godt, til deigen har blitt til en seig blanding. Her er det lov å grise litt og ha det gøy!

Steg

18

Vask hendene dine godt. Bruk hendene og bland godt, til deigen har blitt til en seig blanding. Her er det lov å grise litt og ha det gøy! 

Ha i egget.

Steg

19

Ha i egget.

Bland videre med hendene, til alt er blitt til en fast blanding igjen. Vask hendene dine igjen, før du fortsetter med oppskriften.

Steg

20

Bland videre med hendene, til alt er blitt til en fast blanding igjen. Vask hendene dine igjen, før du fortsetter med oppskriften.

Ta en teskje med kjøttbolleblandingen i hånden. Rull små kjøttboller og legg bollene på en tallerken eller en ren fjøl.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

21

Ta en teskje med kjøttbolleblandingen i hånden. Rull små kjøttboller og legg bollene på en tallerken eller en ren fjøl.

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

22

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. 

Du trenger
rød paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

23

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål.

Rull ut pizzadeigen på et stekebrett.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

24

Rull ut pizzadeigen på et stekebrett.

Du trenger
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1 stk.
Ha på pizzasausen som du har laget. Bruk en spiseskje og smør sausen utover hele pizzadeigen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

25

Ha på pizzasausen som du har laget. Bruk en spiseskje og smør sausen utover hele pizzadeigen.

Ha paprikabitene på pizzaen.

Steg

26

Ha paprikabitene på pizzaen.

Mål opp ost, og dryss den på pizzaen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

27

Mål opp ost, og dryss den på pizzaen.

Du trenger
revet ost:
5 dl
Legg på kjøttbollene som du har laget.

Steg

28

Legg på kjøttbollene som du har laget.

Dryss over oregano.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

29

Dryss over oregano.

Du trenger
tørket oregano:
2 ss
Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

30

Sett stekebrettet med pizzaen midt i ovnen og stek i 20 minutter. 

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Bruk gjerne en saks, eller et pizzahjul til å dele opp pizzaen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Pizzahjul
    Pizzahjul

Steg

31

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Bruk gjerne en saks, eller et pizzahjul til å dele opp pizzaen.