Steg
1
Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
2
Ha salt i vannet.
3
Vei opp den mengden pasta du trenger.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.
4
Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
5
Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
6
Mens spagettien koker: Skjær laks i biter og legg laksebitene over på en tallerken.
7
Mål opp erter.
8
Når det er 2 minutter igjen til pastaen er ferdig: Hell ertene i kjelen sammen med pastaen. Rør litt rundt med sleiven.
9
Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen og ertene i dørslaget. Løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
Vi setter en tallerken under dørslaget for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
10
Ha pastaen tilbake i kjelen.
11
Sett kjelen tilbake på platen og ha i creme fraiche. Skru ned varmen til lav varme og rør litt rundt, slik at det blander seg.
12
Sett en stekepanne på en plate og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
13
Ha i laksebitene, når margarinen slutter å bruse.
Hvis du har mye laks er det lurt å dele opp fisken og steke det i flere omganger, slik at det ikke blir så mye i pannen på en gang.
14
Stek laksebitene i ca. 5 minutter, til de har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Bruk gjerne stekespaden og en skje, eller gaffel, til å snu bitene underveis.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
15
Skru av platen og trekk laksen til siden. Rør litt i pastaen og skru av platen. Server gjerne pastablandingen i dype serveringsskåler toppet med laksen. Hvis du vil kan du strø litt friske urter over og krydre med salt og pepper.
Har du husket å slå av platene?
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.