Har du smakt pasta med laks før? Det er kjempegodt! Pastaen skal kokes, og laksen stekes. Det er lurt å lese gjennom oppskriften før du setter i gang, slik at du vet hva som skal gjøres underveis. Hvis du vil, kan du også bruke andre fisketyper, som for eksempel ørret, torsk eller sei.
Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Du trenger
Ha salt i vannet.
Vei opp den mengden pasta du trenger.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.
Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Mens spagettien koker: Skjær laks i biter og legg laksebitene over på en tallerken.
Mål opp erter.
Når det er 2 minutter igjen til pastaen er ferdig: Hell ertene i kjelen sammen med pastaen. Rør litt rundt med sleiven.
Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen og ertene i dørslaget. Løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
Vi setter en tallerken under dørslaget for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Ha pastaen tilbake i kjelen.
Sett kjelen tilbake på platen og ha i creme fraiche. Skru ned varmen til lav varme og rør litt rundt, slik at det blander seg.
Sett en stekepanne på en plate og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
Ha i laksebitene, når margarinen slutter å bruse.
Hvis du har mye laks er det lurt å dele opp fisken og steke det i flere omganger, slik at det ikke blir så mye i pannen på en gang.
Stek laksebitene i ca. 5 minutter, til de har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Bruk gjerne stekespaden og en skje, eller gaffel, til å snu bitene underveis.
Skru av platen og trekk laksen til siden. Rør litt i pastaen og skru av platen. Server gjerne pastablandingen i dype serveringsskåler toppet med laksen. Hvis du vil kan du strø litt friske urter over og krydre med salt og pepper.
Har du husket å slå av platene?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.