Lammeskav er enkelt å lage, og passer godt sammen med pasta i en hverdagsmiddag på høsten. Her har vi brukt pasta penne, men du kan gjerne bruke andre typer pasta eller bruke rester av ferdigkokt pasta som du varmer opp.
Legg lammeskavet på benken og klipp opp posen, så det begynner å tine litt.
Du trenger
Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.
Skru platen på fullt.
Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger.
Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Mens pastaen koker kan du forberede grønnsakene. Skyll vårløk og skjær i ringer. Ha ringene over i en skål.
Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg.
Legg bitene sammen med vårløken.
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Har du husket å skru av kokeplaten?
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i smør.
Ha i halvparten av lammeskavet, når smøret slutter å bruse. La det ligge litt rolig.
Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.
Ha det stekte lammekavet over på tallerkenen.
Ha smør i pannen. Stek resten av lammeskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter.
Ha lammeskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.
Ha i de hakkede grønnsakene.
Krydre med salt og pepper. Rør godt rundt med stekespaden, slik at alt blander seg.
Skru ned varmen til middels og ha i créme fraîche.
Rør litt forsiktig rundt og pass på at alt blir varmt.
Prøv å ha i litt vann og rør rundt, da blir sausen tynnere.
Ha i pastaen og bland alt forsiktig sammen med stekespaden.
Riv timian i mindre biter med fingrene dine, og dryss over pannen. Skru av stekeplaten, og rop at maten er klar!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.