Steg
1
Skyll paprika. Del den i to, ta ut frø og stilk.
2
Skjær den i små biter.
3
Sett stekepannen på platen, skru på middels varme. Ha i margarin.
4
Åpne pakken med kjøttboller og ha dem i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek kjøttbollene i 5 minutter.
5
Hell i pastasaus og skru ned varmen på det laveste. Rør av og til med stekespaden.
6
Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
7
Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
8
Ha salt i vannet.
9
Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger.
10
Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
11
Ha paprikabitene i stekepannen sammen med kjøttbollene. Rør rundt og la alt bli gjennomvarmt.
12
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
Har du husket å skru av kokeplaten?
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
13
Sett kjelen på et gryteunderlag. Fordel pasta i dype tallerkener.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Skru av stekeplaten. Ha kjøttboller og pastasaus over pastaen.
Har du husket å slå av platen?
Har du lyst kan du rive parmesan eller en annen ost over før du spiser.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.