Steg
1
Ha kremost og pepper i en skål.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
2
Skjær av den mengden sitron du trenger. Press saften ut av sitronen i bollen med kremost.
3
Bland godt sammen. Sett kremosten kaldt til servering.
4
Bland sammen kjøttdeig, salt og pepper i en bolle med en sleiv, spiseskje eller slikkepott. Den skal bare blandes raskt sammen, så ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig.
5
Ha i vann og rør i deigen, til vannet er blandet inn.
6
Ha litt vann på skjærefjølen og ha deigen over på skjærefjølen.
7
Del deigen i 8 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
8
Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med burgerne og den rå kjøttdeigen.
Legg burgerne på et fat og gå rett til steg 17.
9
Sett en ren tallerken eller et fat i nærheten av stekeplaten. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
10
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 2 minutter på den ene siden (burgerne skal få en fin og brun stekeskrope før du snur dem).
Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for mange burgere i pannen samtidig.
11
Snu hamburgerne og stek i 2-3 minutter på den andre siden, til de er helt gjennomstekte. Legg de ferdigstekte burgerne over på tallerkenen, og stek resten på samme måte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.
Husk å skru av stekeplaten!
12
Når brurgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Finn frem kremosten du har laget, og salat. Hvis du vil kan du legge salaten i en skål eller bolle.
13
Del hamburgerbrødene i to og smør på kremostblandingen på bunnen.
14
Ha på litt salat og legg burgeren oppå salaten.
15
Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne. Hvis det blir noe salat til overs, kan du fordele resten av salaten på tallerkenene.
16
Pynt gjerne burgerne med trespyd og cherrytomat: tre cherrytomat på trespydene og press ned i burgeren. Her kan du godt bruke tomater med ulike farger, hvis du vil.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
Grille? Ta med hamburgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle hamburgerne med olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Del burgerbrødene i to og smør på kremost. Ha på salat, legg på hamburgerne og topp med burgerbrødet. Pynt gjerne hver burger med et trespyd med en eller flere cherrytomater.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.