Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Steg

2

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Du trenger
rød paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med løken.

Steg

3

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med løken.

Skyll og skrell potet over vasken. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

4

Skyll og skrell potet over vasken. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig.

Du trenger
potet:
1 stk.
Skjær potet i to. Del hver halvdel i mindre biter og legg bitene sammen med løken og paprikaen.

Steg

5

Skjær potet i to. Del hver halvdel i mindre biter og legg bitene sammen med løken og paprikaen. 

Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen. Sett dørslaget på en tallerken. Du trenger maisen litt senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

6

Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen. Sett dørslaget på en tallerken. Du trenger maisen litt senere i oppskriften.

Du trenger
maiskorn:
2 bokser , á 340 g

Maisboksen kan ha skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha løk, paprika og potet i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 5 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Ha løk, paprika og potet i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 5 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.

Mål opp vann og ha det i kjelen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

9

Mål opp vann og ha det i kjelen.

Du trenger
vann:
8 dl
Ha i buljongterninger.

Steg

10

Ha i buljongterninger.

Du trenger
grønnsakbuljong (terning):
2 terninger
Ha i maisen.

Steg

11

Ha i maisen.

Sett kokeplaten på full varme.

Steg

12

Sett kokeplaten på full varme.

Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter.

Når det er gått 15 minutter: Ha i fløte og rør litt rundt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

14

Når det er gått 15 minutter: Ha i fløte og rør litt rundt.

Du trenger
kremfløte:
1 dl
Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag eller på et skjærebrett som tåler varme. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

15

Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag eller på et skjærebrett som tåler varme. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Stavmikser
    Stavmikser

Steg

16

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.

Steg

17

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.

Ta en liten pause, og fortsett når skummet har lagt seg litt.

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Steg

18

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du trenger
salt:
smak til med litt ,
kvernet pepper:
smak til med litt
Skyll vårløk og skjær i skiver. Legg gjerne skivene over i en liten skål eller bolle. Server suppen i dype skåler og dryss over litt vårløk.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

19

Skyll vårløk og skjær i skiver. Legg gjerne skivene over i en liten skål eller bolle. Server suppen i dype skåler og dryss over litt vårløk.

Du trenger
vårløk:
2 stk.