Fargerike matvarer gjør maten spennende og ser ekstra godt ut. Spesielt frukt og grønnsaker kan sette farge på maten vi lager og spiser. Maiskorn er godt i taco og salat, men visste du at du kan lage en kjempegod suppe av mais også? Hvis du vil kan du servere suppen med litt ferskt brød, toast eller rundstykker.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.
Du trenger
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med løken.
Skyll og skrell potet over vasken. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig.
Skjær potet i to. Del hver halvdel i mindre biter og legg bitene sammen med løken og paprikaen.
Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen. Sett dørslaget på en tallerken. Du trenger maisen litt senere i oppskriften.
Maisboksen kan ha skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
Ha løk, paprika og potet i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 5 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
Mål opp vann og ha det i kjelen.
Ha i buljongterninger.
Ha i maisen.
Sett kokeplaten på full varme.
Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter.
Når det er gått 15 minutter: Ha i fløte og rør litt rundt.
Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag eller på et skjærebrett som tåler varme. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.
Husk å skru av platen!
Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.
Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.
Ta en liten pause, og fortsett når skummet har lagt seg litt.
Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.
Skyll vårløk og skjær i skiver. Legg gjerne skivene over i en liten skål eller bolle. Server suppen i dype skåler og dryss over litt vårløk.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.