Steg
1
Start med å kutte og klargjøre alle grønnsakene, - da går det mye raskere og enklere etterpå! Finn frem den mengden brokkoli du trenger og skjær av "bukettene". Del bukettene i små biter. Skjær også opp stilken i små biter ,- den er kjempegod! Ha bitene i en bolle, og sett til sides.
2
Nå skal du forbrede gulrot. Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene. Bruk så rotskrelleren til så skjære gulrot i tynne strimler (som på bildet). Legg strimlene i en bolle.
Skjær resten i tynne skiver, eller spis som snacks underveis:)
3
Mål opp den mengden mandler du trenger. Hakk mandlene i grove biter, og ha i skålen sammen med gulrot.
4
Nå skal du kutte rød spisskål i tynne strimler. Da er det supersmart å bruke en ostehøvel til å "høvle" kålen. Ha den mengden du trenger i en ny bolle eller skål.
Du kan også bruke andre typer kål.
5
Nå skal du rive skall av appelsin: Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Bruk et rivjern å rive den mengden applesinskall du trenger, og ha i bollen med rødkål. Riv kun den orange delen, da den hvite delen smaker bittert.
6
Skjær av den mengden appelsin du trenger. Press ut saften i en liten bolle eller skål.
7
Ha i eplecidereddik i appelsinsaften og sett til sides, mens du fortsetter med oppskriften. Dette blir en frisk og god dressing til salaten.
Vask spinaten nå, hvis den ikke er ferdigvasket.
8
Nå skal du lage brøddeigen. Dette er en raskt yoghurtbrød, som ikke trenger heving. Start med å måle opp mel i en bolle.
9
Mål opp bakepulver, olje og yoghurt, og ha i bollen.
10
Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden. Hvis deigen er veldig klissete, kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine).
11
Vask og tørk hendene dine, og gjør klar en tallerken til de ferdige brødene. Sett en stekepanne med non-stick belegg på platen og sett på middels varme. Del deigen i to (hvis du lager 4 porsjoner), og form to avlange brød som du legger i pannen.
12
Stek brødene på den ene siden, til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden.
13
Snu brødene og stek dem på den andre siden.
14
Løft brødene over på tallerkenen, når de er ferdige. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder litt på varmen.
15
Sett frem en stor bolle i nærheten, som du kan ha alle ingrediensene til salaten i. Du skal nå steke kjøtt og grønnsaker, litt etter litt. Skru platen opp til høy varme. Ha i margarin.
16
Ha i halvparten av skavet, når margarinen slutter å bruse.
Stek skavet i flere omganger.
17
Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper underveis (fordel det mellom kjøttet). Ha det stekte skav over i bollen. Stek resten på samme måte.
18
Når du er ferdig med å steke skav, kan du skru ned varmen litt. Ha litt olje eller margarin i stekepannen og fres brokkolien til den er så vidt mør (myk). Ha så brokkolien over i bollen med skavet.
19
Ha i mandler og gulrot, og stek videre i ca. et minutt til. Ha så grønnsakene i bollen. Nå er du ferdig med stekingen!
Husk å skru av platen!
20
Ha strimlet rød spisskål, appelsinskall, babyspinat og dressingen du lagde over i bollen med skav og stekte grønnsaker.
Blande det på et stort fat, eller bland litt og litt i skåler.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
21
Bland det godt sammen med to store skjeer eller salatbestikk. Smak til med litt salt og pepper, hvis du vil det. Server salaten sammen med yoghurtbrødene.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.