Start med å kutte løk, som du skal ha i kjøttsausen. Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden på fjølen eller i en bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

1

Start med å kutte løk, som du skal ha i kjøttsausen. Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden på fjølen eller i en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Du kan også ha all løken over i en bolle.

Steg

2

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Du kan også ha all løken over i en bolle.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Sett en rist midt inn i en tom ovn. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

3

Sett en rist midt inn i en tom ovn. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller olje.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller olje.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha kjøttdeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha kjøttdeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Du trenger
kjøttdeig:
400 g
Ha i hakket løk og hvitløk i pannen. Mål opp hermetiske tomater, tomatpuré og ha i pannen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha i hakket løk og hvitløk i pannen. Mål opp hermetiske tomater, tomatpuré og ha i pannen.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks ,
tomatpuré:
2 ss
Mål opp vann, salt og pepper. Ha i pannen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

7

Mål opp vann, salt og pepper. Ha i pannen. 

 

Du trenger
vann:
1 dl ,
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Bland alt litt sammen. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke til du er ferdig med ostesausen. Rør litt underveis.

Steg

8

Bland alt litt sammen. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke til du er ferdig med ostesausen. Rør litt underveis.

Nå skal du lage ostesaus. Du kan starte med å rive ost, hvis du ikke har ferdig revet. Du kan bruke parmesan, eller annen hvit ost. Legg osten i en liten skål eller bolle.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern
  • Skål
    Skål

Steg

9

Nå skal du lage ostesaus. Du kan starte med å rive ost, hvis du ikke har ferdig revet. Du kan bruke parmesan, eller annen hvit ost. Legg osten i en liten skål eller bolle.

Du trenger
revet parmesan:
5 ss
Finn frem smør, hvetemel og melk, slik at du har det helt klart- for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

10

Finn frem smør, hvetemel og melk, slik at du har det helt klart- for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte. 

Du trenger
smør:
2 ss ,
hvetemel:
3 ss ,
melk:
6 dl
Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

11

Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å "klumpe" seg sammen til en tykk grøt. 

Spe med melk (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet).
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Spe med melk (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet). 

Når sausen har tyket kan du røre inn osten, som du har gjort klar.

Steg

13

Når sausen har tyket kan du røre inn osten, som du har gjort klar. 

Ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

14

Ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.

Du trenger
salt:
1 ts ,
malt hvit pepper:
0,5 ts ,
malt muskat:
0,5 ts
Riv litt basilikum med hendene og dryss over kjøttsausen. Dette gir en fin smak. Bland det litt inn, og skru av begge platene.

Steg

15

Riv litt basilikum med hendene og dryss over kjøttsausen. Dette gir en fin smak. Bland det litt inn, og skru av begge platene.

Du trenger
frisk basilikum:
1 ss
Finn frem en ildfast form, lasagneplater og revet ost. Nå skal du legge ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis. Det er lurt å starte og avslutte med ostesaus. Osten skal på helt til sist.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

16

Finn frem en ildfast form, lasagneplater og revet ost. Nå skal du legge ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis. Det er lurt å starte og avslutte med ostesaus. Osten skal på helt til sist.

Du trenger
lasagneplater:
9 stk. ,
revet ost:
3 dl
Start med å ha litt ostesaus i bunnen. Legg så over lasagneplater, og så kjøttsaus. Fortsatt å legg lag på lag, til du har brukt opp alt. Avlutt med et lag ostesaus.

Steg

17

Start med å ha litt ostesaus i bunnen. Legg så over lasagneplater, og så kjøttsaus. Fortsatt å legg lag på lag, til du har brukt opp alt. Avlutt med et lag ostesaus.

Dryss over revet ost helt til slutt.

Steg

18

Dryss over revet ost helt til slutt. 

 

Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i ca. 30 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

19

Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i ca. 30 minutter.

Når lasagnen er i ovnen kan du gjøre klar salat: Vask tomater. Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det. Riv salat i mindre biter og ha i en bolle. Legg over litt cherrytomat, delt i to.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

20

Når lasagnen er i ovnen kan du gjøre klar salat: Vask tomater. Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det. Riv salat i mindre biter og ha i en bolle. Legg over litt cherrytomat, delt i to.

Du trenger
hjertesalat:
2 stk. ,
cherrytomat:
0,5 pk
Tips: Usikker på om lasagnen er ferdig når klokken ringer? Kjenn etter med en trepinne eller spiss kniv om pastaen er myk. Hvis den er myk, så er den klar.

Steg

21

Tips: Usikker på om lasagnen er ferdig når klokken ringer? Kjenn etter med en trepinne eller spiss kniv om pastaen er myk. Hvis den er myk, så er den klar.

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

22

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen. La lasagnen hvile noen minutter før servering.