Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.
3
Ha på salt og pepper.
4
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
5
Mens laksen er i ovnen kan du lage salaten (men, husk å passe tiden!). Skjær av den mengden brokkoli og blomkål du trenger. Hvis de ikke er vasket fra før, må du gjøre det.
6
Kutt blomkål og brokkoli i små buketter og ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.
7
Bruk stilkene også, ved å kutte de i små biter (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
8
Legg bitene over i en bollen. Mål opp rømme, honning og salt, og ha i bollen.
Ha litt olje på skjeen, før du skal måle opp honning. Da glir den rett av!
9
Mål opp tranebær og ha i bollen.
Du kan også ha i rosiner eller nøtter.
10
Skjær av den mengden sitron du trenger. Press ut saften av sitronen. Det er lurt å presse over hånden, slik som vist på bildet. Da havner sitronsteinene i hånden og ikke i bollen (det smaker ikke så godt).
11
Bland alt godt sammen. Nå er salaten ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. Server laksen med salaten.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.