Laks med salat av rå brokkoli og blomkål blir en crunchy og god middag. I salaten har vi i litt tranebær som gir god smak og fin farge. Du kan bytte ut tranebærene med litt rosiner eller nøtter hvis du vil det.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.
Du trenger
Ha på salt og pepper.
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Mens laksen er i ovnen kan du lage salaten (men, husk å passe tiden!). Skjær av den mengden brokkoli og blomkål du trenger. Hvis de ikke er vasket fra før, må du gjøre det.
Kutt blomkål og brokkoli i små buketter og ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.
Bruk stilkene også, ved å kutte de i små biter (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
Legg bitene over i en bollen. Mål opp rømme, honning og salt, og ha i bollen.
Ha litt olje på skjeen, før du skal måle opp honning. Da glir den rett av!
Mål opp tranebær og ha i bollen.
Du kan også ha i rosiner eller nøtter.
Skjær av den mengden sitron du trenger. Press ut saften av sitronen. Det er lurt å presse over hånden, slik som vist på bildet. Da havner sitronsteinene i hånden og ikke i bollen (det smaker ikke så godt).
Bland alt godt sammen. Nå er salaten ferdig!
Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. Server laksen med salaten.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.