Fyll en stor kjele halvfull med vann.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

2

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig. 

Du trenger
potet:
10 stk.
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.

Mens potetene koker kan du sette stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

4

Mens potetene koker kan du sette stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

5

Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet. 

Du trenger
laksefilet:
4 stk.
Ha på salt og pepper.

Steg

6

Ha på salt og pepper. 

Du trenger
salt:
1 klype ,
pepper:
1 klype
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.

Skyll agurk. Bruk en ostehøvel og skjær tynne skiver av agurken. Ha skivene i en bolle.
UTSTYR
  • Ostehøvel
    Ostehøvel
  • Bolle
    Bolle

Steg

8

Skyll agurk. Bruk en ostehøvel og skjær tynne skiver av agurken. Ha skivene i en bolle. 

Du trenger
agurk:
1 stk.
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

9

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.

Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.

Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen.
UTSTYR
  • Pastasleiv
    Pastasleiv
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

10

Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen. 

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

11

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. 

Bruk en stekespade til å flytte laksen fra stekebrettet til tallerkenen. Legg på potet, agurk og lettrømme og maten er klar!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Bruk en stekespade til å flytte laksen fra stekebrettet til tallerkenen. Legg på potet, agurk og lettrømme og maten er klar!

Du trenger
lettrømme:
4 ss