Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
UTSTYR
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

Gjør klar alle komponentene til salaten. Du kan starte med dressingen. Ha rømme, peanøttsmør, soyasaus og honning i en bolle. Bland godt sammen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

2

Gjør klar alle komponentene til salaten. Du kan starte med dressingen. Ha rømme, peanøttsmør, soyasaus og honning i en bolle. Bland godt sammen.

Du trenger
lettrømme:
1,5 dl ,
peanøttsmør:
3 ss ,
soyasaus:
1 ss ,
flytende honning:
1 ss
Smak til dressingen. Hva syns du, - trenger den noe mer? Vi syns det er godt med litt limesaft, - det gjør den friskere og hjelper til med å balansere smakene. Du kan også smake til med litt hakket chili hvis du vil ha det litt sterkt. Sett dressingen til sides, mens du forbereder resten.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

3

Smak til dressingen. Hva syns du, - trenger den noe mer? Vi syns det er godt med litt limesaft, - det gjør den friskere og hjelper til med å balansere smakene. Du kan også smake til med litt hakket chili hvis du vil ha det litt sterkt. Sett dressingen til sides, mens du forbereder resten. 

Du trenger
saft fra lime:
0,5 stk.
Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet. Riv gulrot på en tallerken.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller
  • Rivjern
    Rivjern
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet. Riv gulrot på en tallerken.

Du trenger
gulrot:
2 stk.
Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Legg gjerne bitene sammen med gulroten.

Steg

5

Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Legg gjerne bitene sammen med gulroten. 

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Kutt vårløk i tynne skiver. Legg gjerne skivene på siden av fjøla, eller på en tallerken.

Steg

6

Kutt vårløk i tynne skiver. Legg gjerne skivene på siden av fjøla, eller på en tallerken. 

Du trenger
vårløk:
2 stk.
Skyll druer, og del dem i to. Legg druene med vårløken.

Steg

7

Skyll druer, og del dem i to. Legg druene med vårløken. 

Du trenger
grønne druer:
1 bunt
Hakk peanøtter. Legg de sammen med druene og vårløken.

Steg

8

Hakk peanøtter. Legg de sammen med druene og vårløken.

Du trenger
salte peanøtter:
2 ss
Hakk koriander. Legg sammen med penøttene, druene og vårløken.

Steg

9

Hakk koriander. Legg sammen med penøttene, druene og vårløken.

Du trenger
frisk koriander:
2 ss
Nå skal du legge salaten i glass. Finn frem alt du har gjort klart. Start med å fordele dressingen i bunnen av porsjonsglass med lokk (slik at alle får ett glass hver). Du kan også bruke et stort glass (som du får plass til alt i).
UTSTYR
  • Glass med lokk
    Glass med lokk

Steg

10

Nå skal du legge salaten i glass. Finn frem alt du har gjort klart. Start med å fordele dressingen i bunnen av porsjonsglass med lokk (slik at alle får ett glass hver). Du kan også bruke et stort glass (som du får plass til alt i). 

Du kan også blande salaten sammen i en bolle.

Legg resten av ingrediensene i glasset, lagvis: agurk, gulrot, vårløk og druer. Topp glasset med peanøtter og koriander.

Steg

11

Legg resten av ingrediensene i glasset, lagvis: agurk, gulrot, vårløk og druer. Topp glasset med peanøtter og koriander.

Skru igjen lokket. Oppbevar i kjøleskap frem til salaten skal spises. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø). Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

Steg

12

Skru igjen lokket. Oppbevar i kjøleskap frem til salaten skal spises. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø). Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingen med litt tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

13

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingen med  litt tørkepapir.

Du trenger
kylling lårfilet:
4 stk.
Skjær filetene i mindre biter (hver filet kan skjæres i 3-4 biter). Du kan også skjære bort overflødig fett.

Steg

14

Skjær filetene i mindre biter (hver filet kan skjæres i 3-4 biter). Du kan også skjære bort overflødig fett. 

Tre kyllingbitene på spydene (la det være litt plass mellom bitene).

Steg

15

Tre kyllingbitene på spydene (la det være litt plass mellom bitene).

Legg spydene på en ren tallerken eller et lite fat som du kan ta med ut. Vask hendene dine, og pensle kjøttet med litt olje på begge sider.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Pensel
    Pensel

Steg

16

Legg spydene på en ren tallerken eller et lite fat som du kan ta med ut. Vask hendene dine, og pensle kjøttet med litt olje på begge sider.

Du trenger
nøytral olje:
1 ts
Krydre med salt og pepper. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.

Steg

17

Krydre med salt og pepper. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.

Du trenger
kvernet salt:
4 drag ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Server de ferdiggrillede spydene sammen med salaten du har laget.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

18

Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Server de ferdiggrillede spydene sammen med salaten du har laget.