Steg
1
Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
2
Gjør klar alle komponentene til salaten. Du kan starte med dressingen. Ha rømme, peanøttsmør, soyasaus og honning i en bolle. Bland godt sammen.
3
Smak til dressingen. Hva syns du, - trenger den noe mer? Vi syns det er godt med litt limesaft, - det gjør den friskere og hjelper til med å balansere smakene. Du kan også smake til med litt hakket chili hvis du vil ha det litt sterkt. Sett dressingen til sides, mens du forbereder resten.
4
Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet. Riv gulrot på en tallerken.
5
Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Legg gjerne bitene sammen med gulroten.
6
Kutt vårløk i tynne skiver. Legg gjerne skivene på siden av fjøla, eller på en tallerken.
7
Skyll druer, og del dem i to. Legg druene med vårløken.
8
Hakk peanøtter. Legg de sammen med druene og vårløken.
9
Hakk koriander. Legg sammen med penøttene, druene og vårløken.
10
Nå skal du legge salaten i glass. Finn frem alt du har gjort klart. Start med å fordele dressingen i bunnen av porsjonsglass med lokk (slik at alle får ett glass hver). Du kan også bruke et stort glass (som du får plass til alt i).
Du kan også blande salaten sammen i en bolle.
11
Legg resten av ingrediensene i glasset, lagvis: agurk, gulrot, vårløk og druer. Topp glasset med peanøtter og koriander.
12
Skru igjen lokket. Oppbevar i kjøleskap frem til salaten skal spises. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø). Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.
13
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingen med litt tørkepapir.
14
Skjær filetene i mindre biter (hver filet kan skjæres i 3-4 biter). Du kan også skjære bort overflødig fett.
15
Tre kyllingbitene på spydene (la det være litt plass mellom bitene).
16
Legg spydene på en ren tallerken eller et lite fat som du kan ta med ut. Vask hendene dine, og pensle kjøttet med litt olje på begge sider.
17
Krydre med salt og pepper. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
18
Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Server de ferdiggrillede spydene sammen med salaten du har laget.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.