Har du laget suppe av søtpotet før? Det er kjempegodt! Her har vi smaksatt suppen med kokos, chili og ingefær - som gir den en spennende smak. Server gjerne suppa med litt brødkrutonger eller godt brød til.
Start med å forberede grønnsakene. Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.
Du trenger
Vask fjølen, eller finn frem en ny. Skjær opp søtpoteten. Det er enklest hvis du først deler den i 2 biter, så i 4 biter. Skjær hver bit i mindre biter. Legg søtpoteten i en bolle, eller til sides.
Skjær den mengden purre du trenger i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til all sand og jord er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i en liten skål eller en bolle.
Del chili i to, og skap vekk frøene hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt.
Skjær chilien i små biter. Ha det sammen med hvitløken.
Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet.
Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien og hvitløken.
Sett en gryte eller stor kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i olje når gryta er varm.
Ha løk, chili og ingefær i kjelen. Stek på middels varme i ca. 1 minutt. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
Ha i søtpotet og purre. Stek videre i to minutter, rør underveis.
Mål opp vann og kokosmelk, og ha det i gryta.
Ha i buljongterning og karri. Dette er også med på å gi masse god smak til suppa.
Rør alt sammen. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter, eller til søtpoteten er myk. Rør litt underveis.
For å sjekke om søtpoteten er mør (myk), kan du ta opp en bit og stikke inn en gaffel. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdige, og du kan skru av kokeplaten.
Husk å skru av platen!
Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Finn frem en stavmikser og sett i kontakten. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.
Smak til med limesaft, salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.
Når du syns suppen har fått den rette smaken, kan du servere den! Server den i skåler med brødkrutonger eller godt brød, og gjerne litt koriander.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.