Fyll en stor kjele halvfull med vann.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

2

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig. 

Du trenger
potet:
10 stk.
Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter. 

Mens potetene koker kan du sette igang med pølsene. Skjær pølsene i to, på langs.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

4

Mens potetene koker kan du sette igang med pølsene. Skjær pølsene i to, på langs.  

Du trenger
skinnfri kjøttpølse:
1 pk
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha litt margarin i pannen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

5

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha litt margarin i pannen.

Du trenger
margarin:
1 ss
Legg forsiktig i pølsene i pannen, når margarinen har sluttet å bruse. Stek dem i 3 minutter på den ene siden, før du snur pølsene. Pass på, slik at de ikke brenner seg!
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

6

Legg forsiktig i pølsene i pannen, når margarinen har sluttet å bruse. Stek dem i 3 minutter på den ene siden, før du snur pølsene. Pass på, slik at de ikke brenner seg!

Snu pølsene med en stekespade og stek videre i 3 minutter på den andre siden til de er gjennomvarme. Trekk stekepannen litt til siden og skru ned varmen på det laveste, slik at pølsene holder seg varme til du er ferdig.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

7

Snu pølsene med en stekespade og stek videre i 3 minutter på den andre siden til de er gjennomvarme. Trekk stekepannen litt til siden og skru ned varmen på det laveste, slik at pølsene holder seg varme til du er ferdig. 

Når potetene har kokt i 20 minutter, sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

8

Når potetene har kokt i 20 minutter, sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige. 

Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.

Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle.
UTSTYR
  • Pastasleiv
    Pastasleiv
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

9

Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle. 

Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

10

Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.

Ha margarin i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut margarin med smør.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha margarin i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut margarin med smør.

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha i salt og pepper.

Steg

12

Ha i salt og pepper.

Du trenger
salt:
1 klype ,
pepper:
1 klype
Mål opp melk og ha den i kjelen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

13

Mål opp melk og ha den i kjelen.

Du trenger
lettmelk:
2,5 dl
Bruk en potetmoser til å mose potetene med. Fordel potetmos og kjøttpølse på tallerkener. Nå kan du rope at maten er klar!
UTSTYR
  • Tallerkener
    Tallerkener
  • Potetmoser
    Potetmoser

Steg

14

Bruk en potetmoser til å mose potetene med. Fordel potetmos og kjøttpølse på tallerkener. Nå kan du rope at maten er klar!