Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking
Les på pakken og finn ut hvor lenge byggrisen skal koke.

Steg

2

Les på pakken og finn ut hvor lenge byggrisen skal koke. 

Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Ha salt i vannet.

Du trenger
salt:
1 ts
Legg posene med byggris i vannet og kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

4

Legg posene med byggris i vannet og kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Du trenger
byggris:
2 poser
Ta posene ut av vannet når byggrisen er ferdig. Bruk en klype og legg dem på en tallerken.
UTSTYR
  • Klype
    Klype
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

5

Ta posene ut av vannet når byggrisen er ferdig. Bruk en klype og legg dem på en tallerken.

Riv opp posene og hell byggrisen i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Riv opp posene og hell byggrisen i en bolle.

Mål opp erter og hell dem i bollen. Ertene tiner rask sammen med den varme byggrisen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

7

Mål opp erter og hell dem i bollen. Ertene tiner rask sammen med den varme byggrisen.

Du trenger
frosne erter:
2 dl
Bland erter og byggris sammen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Bland erter og byggris sammen.

Skyll tomater i kaldt vann. Skjær dem i båter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

9

Skyll tomater i kaldt vann. Skjær dem i båter. 

Du trenger
tomat:
4 stk.
Ha tomatbåtene i bollen sammen med byggris og erter. Bland godt.

Steg

10

Ha tomatbåtene i bollen sammen med byggris og erter. Bland godt. 

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
2 ss
Åpne opp pakken med kjøttboller og ha dem i stekepannen når margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

12

Åpne opp pakken med kjøttboller og ha dem i stekepannen når margarinen slutter å bruse. 

Du trenger
kjøttboller av kylling:
600 g
Stek kjøttbollene i 5 minutter, eller til de er helt gjennomvarme. Snu dem underveis med en stekespade.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Stek kjøttbollene i 5 minutter, eller til de er helt gjennomvarme. Snu dem underveis med en stekespade. 

Legg kjøttbollene, byggrissalat og rømme på tallerkener.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Legg kjøttbollene, byggrissalat og rømme på tallerkener. 

Du trenger
lettrømme:
4 ss