Sett en rist midt i ovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i ovnen.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha det over i en ildfast form.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

3

Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha det over i en ildfast form. 

Du trenger
vårløk:
1 bunt
Skyll kniven i varmt vann og tørk fjølen med en klut. Skjær karbonader i små biter.
UTSTYR
  • Klut
    Klut

Steg

4

Skyll kniven i varmt vann og tørk fjølen med en klut. Skjær karbonader i små biter.

Du trenger
karbonade:
8 stk.
Legg karbonadebitene over i den ildfaste formen.

Steg

5

Legg karbonadebitene over i den ildfaste formen.

Åpne maisboksen.

Steg

6

Åpne maisboksen. 

Du trenger
maiskorn:
1 boks
Ha maisen i den ildfaste formen.

Steg

7

Ha maisen i den ildfaste formen.

Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

8

Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt. 

Du trenger
vann:
til koking
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.

Steg

9

Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.

Bruk en vekt og vei opp pastaen i en bolle. Har du en vekt med bolle, bruk denne. Ha salt i vannet når det koker.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Vekt
    Vekt
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

10

Bruk en vekt og vei opp pastaen i en bolle. Har du en vekt med bolle, bruk denne. Ha salt i vannet når det koker. 

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pastaskruer:
300 g

Sett en plastbolle på vekten og nullstill, slik at det står 0 g på vekten. Det finnes mange forskjellige vekter. Hvis du ikke kjenner vekten dere har hjemme, spør en voksen.

Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over. 

Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

12

Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken. 

Når pastaen er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

13

Når pastaen er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av. 

Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.

Løft opp dørslaget og rist litt, slik at alt vannet siles av.

Steg

14

Løft opp dørslaget og rist litt, slik at alt vannet siles av.

Ha pastaen i den ildfaste formen.

Steg

15

Ha pastaen i den ildfaste formen.

Bruk 2 spiseskjeer og bland sammen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

16

Bruk 2 spiseskjeer og bland sammen.

Klem ut smøreosten over formen.

Steg

17

Klem ut smøreosten over formen.

Du trenger
baconost:
1 tube
Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

18

Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

19

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.