Steg
1
Sett en rist midt i ovnen.
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
3
Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha det over i en ildfast form.
4
Skyll kniven i varmt vann og tørk fjølen med en klut. Skjær karbonader i små biter.
5
Legg karbonadebitene over i den ildfaste formen.
6
Åpne maisboksen.
7
Ha maisen i den ildfaste formen.
8
Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
9
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.
10
Bruk en vekt og vei opp pastaen i en bolle. Har du en vekt med bolle, bruk denne. Ha salt i vannet når det koker.
Sett en plastbolle på vekten og nullstill, slik at det står 0 g på vekten. Det finnes mange forskjellige vekter. Hvis du ikke kjenner vekten dere har hjemme, spør en voksen.
11
Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
12
Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken.
13
Når pastaen er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av.
Husk å skru av platen!
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
14
Løft opp dørslaget og rist litt, slik at alt vannet siles av.
15
Ha pastaen i den ildfaste formen.
16
Bruk 2 spiseskjeer og bland sammen.
17
Klem ut smøreosten over formen.
18
Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
19
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
Husk å skru av stekeovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.