Steg
1
Sett en rist midt i en tom ovn.
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
3
Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.
4
Tørk av fjølen med en klut.
5
Skjær opp søtpoteten. Først i 2 biter, så i 4 biter.
6
Skjærer hver bit i skiver. Legg skivene i en liten langpanne eller en stor ildfast form.
7
Skyll eple og del i båter med en epledeler. Legg båtene sammen med søtpotetbitene. Kast kjernen.
Da går det fint å bruke en kniv isteden!
8
Del løk i to og skjær av endene.
9
Trekk av skallet og skjær løken i skiver. Legg skivene i formen.
10
Tørk av fjølen.
11
Ha olje over formen. Eksempler på matoljer er rapsolje, soyaolje, maisolje og solsikkeolje.
Det kan være rapsolje, soyaolje, maisolje og solsikkeolje.
12
Ha på salt og pepper.
13
Mål opp rosiner og dryss over formen.
14
Legg julepølsen på skjærefjølen. Bruk en skarp kniv og skjær snitt på skrått i pølsen. Skjær nesten halvveis ned i pølsen.
15
Skjær i den andre retningen, slik at det blir et rutemønster i pølsen.
16
Løft pølsen forsiktig over i formen og gjør litt plass til den slik at potet, eple og løk ligger både rundt og inne i hullet i pølsen.
17
Skjær klementinen i to. Klem ut saften over formen og legg bitene ned i formen.
18
Sett formen på risten midt i ovnen og la den stå i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
19
Sett et gryteunderlag på bordet. Bruk grytekluter og løft formen forsiktig ut av ovnen og over på gryteunderlaget.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.