Medisterdeig er skikkelig "julete" og veldig godt å bruke til å lage burger. Her viser vi deg hvordan du kan lage burgere fra bunnen av. Du kan også lage den med kjøttdeig eller karbonadedeig. Kålsalaten er kjempegod, og du kan godt ha den ved siden av burgeren på en tallerken.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.
Du trenger
Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.
Skjær kålbladene i tynne strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine. Ha kålen i en bolle.
Skyll eple i kaldt vann.
Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset.
Del eplebåtene i små biter.
Ha eplebitene i bollen med kål.
Ha crème fraîche i bollen med eple og kål.
Krydre med salt og pepper.
Rør alt godt sammen med en skje og sett bolle i kjøleskapet, mens du fortsetter med oppskriften.
Les på pakken hvor lang tid rundstykkene skal steke.
Legg rundstykker på en rist og sett dem i ovnen.
Mens rundstykkene steker kan du lage hamburgerne. Del medisterdeig i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl som har vært i kontakt med rått kjøtt.
Krydre hamburgerne med salt og pepper. Nå er de klare for steking.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
Bruk grytekluter og ta risten med rundstykker ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling.
Husk å skru av ovnen!
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden.
Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. De skal være helt gjennomstekte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.
Husk å skru av stekeplaten!
Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del rundstykkene i to.
Legg brødene på en tallerken og ha eple- og kålsalat på bunnen.
Legg hamburger oppå kålsalaten.
Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne og fordel gjerne resten av kålsalaten på tallerkenene. Nå kan du rope at maten er klar!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.