Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Steg

1

Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Sett en kjele på en kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Sett en kjele på en kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking ,
salt:
1 ts
Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Du trenger
boil-in-bag ris:
1 pose
Mens risen koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene. Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Vi har brukt grønn paprika, men du kan også bruke andre farger.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Mens risen koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene. Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Vi har brukt grønn paprika, men du kan også bruke andre farger. 

Du trenger
grønn paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller bolle.

Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.

Steg

6

Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.

Du trenger
rødløk:
1 stk.
Skjær løken i små biter. Ha bitene i en skål eller i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

7

Skjær løken i små biter. Ha bitene i en skål eller i en bolle.

Åpne opp de hermetiske chilibønnene, slik at de er klare til etterpå.
UTSTYR
  • Boksåpner
    Boksåpner

Steg

8

Åpne opp de hermetiske chilibønnene, slik at de er klare til etterpå.

Du trenger
chilibønner:
1 boks
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Du trenger
kjøttdeig av svin:
400 g
Ha i chilibønnene og la det steke videre i ca. 2 minutter, til alt er blitt varmt. Skru så av platen og trekk stekepannen litt tid sides.

Steg

11

Ha i chilibønnene og la det steke videre i ca. 2 minutter, til alt er blitt varmt. Skru så av platen og trekk stekepannen litt tid sides. 

Nå er kanskje risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem over på en tallerken eller en skål, og la den avkjøle seg litt før du river opp posen og tar ut risen.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

12

Nå er kanskje risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem over på en tallerken eller en skål, og la den avkjøle seg litt før du river opp posen og tar ut risen.

Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv av bladene og legg på en tallerken eller en bolle.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

13

Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv av bladene og legg på en tallerken eller en bolle.

Du trenger
hjertesalat:
2 stk.
Fordel ris og kjøttblandingen på salatbladene. Strø over løk og paprika. Du kan også sette alt frem på bordet og la alle forsyne seg:)

Steg

14

Fordel ris og kjøttblandingen på salatbladene. Strø over løk og paprika. Du kan også sette alt frem på bordet og la alle forsyne seg:)