Steg
1
Start med å gjøre klar fyllet. Vask tomat og skjær i skiver. Legg skivene på en tallerken eller et fat.
Hvis kniven ikke er helt skarp, kan det være lettere å skjære tomat med en brødkniv.
2
Vask salat, rist av vannet og legg dem sammen med tomatskivene.
3
Skjær av den mengden løk du trenger, skrell av skallet og skjær den i skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken sammen med tomaten og salaten.
4
Bland sammen kjøttdeig, salt og pepper i en bolle med en sleiv, spiseskje eller slikkepott. Den skal bare blandes raskt sammen, så ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig.
5
Ha i vann og rør i deigen, til vannet er blandet inn.
6
Ha litt vann på skjærefjølen og ha deigen over på skjærefjølen.
7
Del deigen i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
8
Rull hver del til en ball og press hver ball litt flat, som vist på bildet, slik at det ligner en hamburger.
Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl som var vært i kontakt med rått kjøtt.
9
Sett en ren tallerken eller et fat i nærheten av stekeplaten. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
10
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden (burgerne skal få en fin og brun stekeskrope før du snur dem).
Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for mange burgere i pannen samtidig.
11
Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. De skal være helt gjennomstekte når de er ferdige. Legg de ferdigstekte burgerne over på tallerkenen, og stek resten på samme måte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.
Husk å skru av stekeplaten!
12
Når burgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Del hamburgerbrødene i to.
13
Ha på salat, tomat og løk.
14
Legg en hamburger oppå salaten.
15
Ha på ketchup og legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne og fordel gjerne resten av salaten på tallerkenene, hvis du får noe til overs.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Grille? Ta med hamburgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle hamburgerne med litt olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Del burgerbrødene i to og ha på ketchup, salat, tomat og løk. Legg på hamburgerne og topp med burgerbrødet.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.