Er du glad i fiskepinner? Nå kan du lage dine egne kjempegode fiskepinner! Du kan godt bruke frossenfisk, men da er det viktig at den får tine først. Vi har brukt torsk, men du kan også bruke annen fisk, som for eksempel sei eller laks. Her får du litt forskjellige oppgaver underveis, så les gjerne gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Bland olje, salt og pepper i en bolle.
Du trenger
Vask potetene.
Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.
Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer.
Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, med skallsiden ned mot papiret. Sett brettet inn i stekeovnen. Stek i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.
Husk å ta tiden!
Vei opp mengden fisk du trenger.
Legg en og en fiskefilet flatt på skjærefjøla og skjær i strimler. Legg strimlene på en tallerken.
Skjær vekk bein og rester av skinn av fiskefiletene, om det er nødvendig.
Sett fram tre dype tallerkener. Ha mel, salt og pepper i den ene tallerkenen og bland litt sammen.
Knekk ett og ett egg i den neste tallerkenen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Fyll griljermel i den tredje tallerkenen.
Visp sammen eggene med en gaffel. Sett frem en ren tallerken i nærheten.
Bruk hendene og vend fiskestykkene først i melet, så i eggene (pass på at de blir godt dekket av egg), og tilslutt i griljermelet. Legg så stykkene på tallerkenen, eller et lite fat. Fortsett på samme måten, til du er ferdig med alle fiskestykkene.
Ha smør i en liten kjele. Mål opp erter og ha dem i kjele sammen med smøret. Ertene skal varmes tilslutt i oppskriften, så ha dem i nærheten.
Du kan også ha i hakkede urter som persille, mynte eller vårløk.
Varm en stekepanne på middels varme og ha i smør eller olje. Legg i 4-5 fiskepinner av gangen, slik at det ikke blir fullt i pannen.
Stek fiskepinnene til de er gylne, ca. 3-4 minutter på den ene siden. Bruk stekespaden og løft litt på dem for å se om de er ferdig stekt.
Snu fiskepinnene forsiktig med stekespaden og stek dem ferdig på den andre siden, ca. 3-4 minutter. Bruk gjerne en gaffel som ekstra hjelp, når du skal snu fiskepinnene.
Legg fiskepinnene på en tallerken når de er ferdig stekt.
Ha i smør eller olje og stek resten av fiskepinnene på samme måte.
Sett kjelen med ertene på en stekeplaten og la varmen stå på middels varme. Rør i ertene til de blir varme og smøret har smeltet. Dette tar bare noen minutter. Når ertene er varme: skru av platen og sett ertene til siden.
Husk å skru av platen!
Når potene er klare: Sett frem en rist eller et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på risten. Server fiskepinnene sammen med båtpoteter, erter og ketchup.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.