Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

1

Mål opp mel og ha det i en stor bolle. 

Du trenger
hvetemel:
3 dl
Mål opp havregryn og ha det i bollen.

Steg

2

Mål opp havregryn og ha det i bollen. 

Du trenger
lettkokte havregryn:
1 dl
Ha i salt.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Ha i salt.

Du trenger
salt:
0,5 ts
Mål opp melk.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

4

Mål opp melk.

Du trenger
melk:
5 dl
Ha halvparten av melken i bollen.

Steg

5

Ha halvparten av melken i bollen.

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

6

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri.

Steg

7

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri.

Ha i resten av melken.

Steg

8

Ha i resten av melken.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

9

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. 

Du trenger
egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn, og det ikke er noen melklumper. Sett røren i kjøleskapet i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn, og det ikke er noen melklumper. Sett røren i kjøleskapet i 15 minutter. 

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts margarin.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Teskje
    Teskje

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts margarin.  

Du trenger
margarin:
til steking
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når margarinen sluttet å bruse.
UTSTYR
  • Øse
    Øse
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

12

Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når margarinen sluttet å bruse. 

Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.

Steg

13

Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.

Snu pannekaken og stek den på den andre siden.

Steg

14

Snu pannekaken og stek den på den andre siden.

Legg pannekaken over på en tallerken. Legg et rent kjøkkenhåndkle over, for å holde dem varme. Stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts margarin for hver andre pannekake du steker.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

15

Legg pannekaken over på en tallerken. Legg et rent kjøkkenhåndkle over, for å holde dem varme. Stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts margarin for hver andre pannekake du steker.