Steg
1
Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
2
Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.
3
Skjær cherrytomat i to, eller fire. Slik at du enten får halve eller båter av tomatene. Legg tomaten sammen med agurken.
4
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.
5
Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.
6
Ha i oliven og olivenolje.
7
Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen.
8
Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.
9
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Finn frem en tallerken du kan legge grillspydene på. Tørk kjøttet med litt tørkepapir og start med å skjære kjøttet løs fra beinet. Pass på at du skjærer inntil beinet slik at du får med alt kjøttet.
10
Skjær av kjøttet på begge sidene av koteletten. Det er ikke like mye kjøtt på begge sidene, men du får som regel to litt større stykker og to litt mindre stykker på en kotelett.
11
Tre bitene på spyd. Legg spydene på en tallerken etterhvert som de er ferdige, og vask hendene dine til slutt.
12
Pensle grillspydene med litt olje, og krydre dem med salt og pepper (hvis kotelettene ikke er marinert eller krydret fra før av).
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
13
Få hjelp av en voksen til å sette på grillen. Om du er usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg når du griller. Legg spydene på grillen når den har blitt varm.
14
Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis.
15
Du kan snu grillspydene med hendene, men pass på de kan bli litt varme underveis. Bruk derfor en klype for ikke å brenne deg. Finn også frem et nytt fat du kan legge kjøttet på når det er ferdig grillet.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Server de ferdige grillspydene med den greske salaten på tallerkener eller legg alt på et stort fat. Litt tzatziki smaker også godt til grillspydene og salaten.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.