Hopp til hovedinnhold

Denne kan du grille!

Grillspyd med lam og gresk salat

Grillspyd er enkelt å lage, og raskt å grille. Denne retten har inspirasjon fra det greske kjøkkenet. Du bruker lammekoteletter for å lage grillspydene, og salaten er med fetaost, tomat, oliven og agurk. Friskt og godt! Salaten og grillspydene kan du forberede inne, så kan du etterpå få hjelp av en voksen til grillingen ute. Server med tzatziki. Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

 

vanskelighet middels
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • agurk 0,5 stk.  
  • cherrytomat 0,5 pk  
  • rødløk 0,5 stk.  
  • sorte oliven 1 dl  
  • olivenolje 1 ss  
  • fetaost 100 g  
  • tørket oregano 1 ts  
  • lammekotelett 4 stk.  
  • nøytral olje 1 ts  
  • salt 0,25 ts  
  • pepper 3 drag  
  • tzatziki 4 ss  

Utstyr

  • Grillspyd
  • Fjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Tallerken
  • Pensel
  • Klype

Liste over oppskrifter

  • Hvor mange spyd trenger du?

    Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

  • Hva er drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!