Steg
1
Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
2
Start med å gjøre klar salsaen: Skjær topp og bunn av mangoen.
3
Plasser mangoen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å la kniven gli langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla.
4
Hold mangoen stødig med en gaffel, mens du skjærer av mangokjøttet, bit etter bit.
5
Skjær så mangobitene i mindre terninger, og legg i en bolle.
6
Vask fjøla og kniven, slik at de er rene. Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den. Videoen viser deg hvordan du deler opp en avokado.
7
Skjær så avokadokjøttet i små biter og ha over i bollen sammen med mangoen.
8
Skjær tomat i to, og så i mindre båter. Bland båtene inn i mangosalsaen.
9
Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over mangosalasaen. Du kan også spare på noen limebåter til serveringen. Salsaen kan settes kjølig til du er ferdig med resten av oppskriften.
Stikk den litt med en gaffel, da blir det lettere å klemme ut saften.
10
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.
11
Skjær løken i tynne skiver. Ha gjerne skivene i en skål eller bolle.
12
Skjær sitron i tynne skiver. Skivene kan du tre på grillspydene sammen med laksen etterpå.
13
Vask over fjøl og kniv, slik at det er klart for fisken. Skjær laks i biter.
14
Tre laksebiter på spydene sammen med sitronskiver (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken eller et fat og vask hendene dine.
15
Pensle fisken med olje, og krydre med tandoorikrydder. Ta med grillspydene ut til en voksen for å grille dem. Ta også med deg resten av det du trenger.
16
Når du skal grille fisk er det viktig at risten er helt ren på forhånd. Grill 2-3 minutter på hver side. Bruk en klype til å snu fisken. Det er viktig at de har en skorpe før de snus første gang. Hvis ikke kan de gå i stykker og du ender opp med fisken i grillen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
TIPS: Varm tortillalefsene litt på grillen, slik at de blir lune og myke. Sett alt frem på spisebordet, slik at alle kan fylle wrapsene sine med salsa, løk og fisk. Topp gjerne med litt frisk koriander til pynt. Resten av salsaen kan du servere ved siden av.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.